Grid star
eveniment

ZILE LIBERE PENTRU VACCINATI - Legea este in vigoare (Document)

Persoanele care se vaccineaza beneficiaza de o zi libera platita.

Potrivit Legii pentru completarea Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, promulgata, persoanele care se vaccineaza au parte de beneficii. O zi libera, care este platita.

Beneficiile vaccinatilor:

a) cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul angajatilor din sistemul public si privat;
b) cate o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul elevilor si studentilor;
c) cate o zi de permisie, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul cadrelor militare in activitate si a soldatilor si gradatilor profesionisti.


Trebuie sa faceti dovada

Drepturile se acorda pe baza adeverintei de vaccinare eliberata potrivit legii. In situatia in care ziua libera coincide cu ziua vaccinarii, persoanele au obligatia depunerii adeverintei de vaccinare in prima zi lucratoare de la vaccinare.
Beneficiaza de zi libera si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu varsta de pana la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati.

*Citi aici legea

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani