Grid star
eveniment

1.400 LEI PENTRU PLATA FACTURILOR LA ENERGIE – Ajutorul se acorda in februarie si septembrie. Fondurile sunt din bani europeni

Guvernul Ciuca , vesti pentru romanii vulnerabili din punct de vedere financiar. Se acorda 1.400 de lei sprijin din bani europeni pentru plata facturilor la energie.

Ajutorul va fi distribuit in doua transe, a cate 700 de lei fiecare: in februarie 2023 si in septembrie 2023. Se pot plati o parte din cheltuielile cu energia, indiferent de natura acesteia: energie electrica, energie termica centralizata, gaze, butelie, lemne pentru foc, pacura, peleti si alte materiale de incalzire. Aproximativ 2,8 milioane de gospodarii vulnerabile vor beneficia de aceasta masura.

Declaratii pe propria raspundere

Guvernul anunta zilele trecute ca sunt unele probleme legate de cardul de energie. Probleme tehnice cu privire la beneficiarii care au domiciliu fara nomenclator stradal. Este vorba in principal de cei din zona rurala, unde inca nu s-au elaborat nomenclatoarele stradale, fiind posibil ca acestia sa figureze toti la o singura adresa, iar din estimari sunt peste 550.000 de astfel de situatii.
Astfel, pentru a rezolva aceasta problema, Executivul a decis sa se dea declaratii pe propria raspundere, iar cu informatiile culese din teren de catre Posta Romana, sa se clarifice situatia locativa raportata la locul de consum.
Tot legat de romanii vulnerabili, vor fi decontate lemnele de foc care au fost cumparate pentru sezonul 2022-2023. Concret, cei care au documente justificative, respectiv factura si documentul de plata, intra in sistemul de decontare si pot ridica, in numerar, de la postas sau de la oficiile postale, banii pe care le-au cheltuit.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani