Grid star
antreprenoriat

104 MILIOANE DE EURO PENTRU ROMANIA ATRACTIVA – Guvernul aloca finantare pentru 12 rute turistice. Iata care sunt

Guvernul a decis alocarea a 104 milioane de euro pentru finantarea a 12 rute turistice. Concret, a fost adoptata Hotararea de Guvern privind infiintarea, organizarea si functionarea Comitetului interministerial privind Romania Atractiva.

Astfel, se infiinteaza la un comitet interministerial care va avea ca obiect stabilirea modalitatii in care vor fi selectate obiectivele din cele 12 rute turistice. Din acest comitet fac parte Institutul National al Patrimoniului, Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Oraselor din Romania, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania, Asociatia Comunelor din Romania, Asociatia Arhitectilor Sefi de Judete din Romania, Ordinul Arhitectilor din Romania, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism, Secretariatul de Stat pentru Culte, Administratia Rezervatia Biosferei Delta Dunarii; de asemenea, mai fac parte Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Culturii, Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene.

Cele 12 rute sunt:

-Ruta castelelor, care va ingloba 30 de obiective promovate si 5 castele restaurate; Ruta curiilor din Transilvania, care va cuprinde 25 de obiective promovate si 5 curii restaurate;
-Ruta culelor, care cuprinde 15 obiective promovate si 5 cule restaurate;
-Traseul gastronomiei traditionale romanesti, cu 30 de obiective promovate;
-Ruta bisericilor fortificate, 20 de obiective promovate;
-Ruta bisericilor din lemn, 38 de obiective promovate si 10 biserici restaurate;
-Ruta manastirilor din Moldova, 30 de obiecte promovate si 5 manastiri restaurate;
-Ruta Sfantului Ladislau pe teritoriul Romaniei, cu 20 de obiectiv promovate si 5 obiective restaurate;
-Ruta castrelor romane, cu 20 de obiective promovate si 5 castre restaurate;
-Ruta cetatilor, 30 de obiective promovate si 5 cetati restaurate;
-Refacerea peisajului cultural din Delta Dunarii in vederea cresterii atractivitatii zonei, 30 de obiective promovate si 30 de obiective restaurate, gospodarii in speta asta;
-Ruta satelor cu arhitectura traditionala, 20 de obiective promovate si 150 de case traditionale restaurate din cele 20 de sate cu arhitectura traditionala.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani