Grid star
eveniment

2,1 MILIARDE EURO PENTRU BUCURESTI – Banii provin din fonduri europene

2,1 miliarde euro pentru Bucuresti. Aceasta este suma de care ar putea beneficia Capitala, in intervalul 2021 – 2027. Banii provin din fonduri europene.

Banii vor fi alocati in urmatoarea perioada de programare (2021 – 2027).

Sumele primite vor fi investite in trei proiecte de importanta majora pentru Bucuresti si locuitorii acestuia.

Acestea sunt:

- reabilitarea sistemului de termoficare;

- gestionarea deseurilor;

- sistemul de canalizare.


Decizia a fost luata in cadrul unei discutii recente purtate intre Marcel Bolos (ministrul Fondurilor Europene), vicepremierul Raluca Turcan si Nicusor Dan, primarul ales al Capitalei.

Iata explicatiile lui Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene:

Urmatoarea perioada de programare este generoasa pentru Bucuresti. Exista fonduri europene propuse pentru alocare in valoare de 2,1 miliarde de euro, din care 1,5 miliarde din Fondul European de Dezvoltare Regionala, cu contributia bugetului de stat si a bugetelor locale, iar diferenta de 700 milioane de euro, din Facilitatea pentru recuperare si rezilienta. In privinta proiectului de termoficare, urmeaza sa incheiem contractul de finantare pentru reabilitarea a 100 de kilometri de retea de transport energie termica, dintr-un total de 954 de kilometri. Este un proiect de importanta capitala pentru municipiul Bucuresti. Daca va fi cazul, ne vom preocupa sa alocam fonduri suplimentare acestui proiect. Pe langa cei 954 de kilometri de retea de transport, sunt 2.953 de kilometri de retea de distributie. Un alt proiect important care se afla in implementare in actuala perioada de programare este legat de managementul deseurilor si incineratorul, in valoare de 208 milioane de euro, pentru care, impreuna cu municipalitatea, sa gasim cea mai buna solutie pentru amplasamentul incineratorului”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani