Grid star
business capital

25 MILIOANE EURO DE LA ASIGURATORI – Platile facute in ultimii ani. Iata pentru ce s-au dat banii

Proprietarii de locuinte si companiile din Romania au primit in perioada 2013 – 2022 despagubiri de aproape 25 milioane euro (116 milioane lei) din partea companiilor de asigurari membre ale Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), ca urmare a producerii de inundatii si alunecari de teren.

Aceste despagubiri au fost platite atat in baza politelor de asigurari de locuinte, cat si in baza asigurarilor de bunuri si proprietati dedicate companiilor.

Sprijinul financiar reprezinta plata despagubirilor pentru 13.193 de dosare de dauna, din care 12.078 ca urmare a producerii riscului de inundatii (din cauze naturale). Valoarea despagubirilor pentru pagubele provocate de inundatii a fost de aproximativ 87 milioane lei, diferenta fiind pentru acoperirea pagubelor provocate de alunecarile de teren.

47 de milioane pentru companii

Din cele aproape 87 de milioane lei, 47,2 milioane lei au fost platite companiilor in baza asigurarilor dedicate acestora, iar diferenta de 39,7 milioane lei reprezinta despagubiri platite proprietarilor de locuinte.

"Astfel, pentru a putea fi protejati in cazul producerii unor situatii neprevazute, este bine sa beneficiem de solutii de asigurare potrivite. In acest context, consultanta oferita de distribuitorii de asigurari reprezinta o resursa importanta de informatii pentru oricine este interesat sa fie cat mai bine protejat financiar. Spre exemplu, o asigurare facultativa pentru locuinta poate acoperi, in plus fata de dezastrele naturale, si alte riscuri, precum incendiu, explozie, caderi de corpuri, inundatii produse de avarii ale instalatiilor de apa-canal, climatizare, termoficare, precum si alte situatii neprevazute – inundatii produse vecinilor, defectiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice”, anunta UNSAR.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani