Grid star
business capital

TOTALITARISMUL BANCAR – Previziunile avocatului Gheorghe Piperea: “2024 vine cu inghetarea/blocarea conturilor bancare pentru depasirea limitelor de plati cash si pentru omisiunea de a proba ca banii tai sunt bani din surse identificabile de catre organul

Dupa totalitarismul digital si totalitarismul sanitar, ne asteapta totalitarismul bancar. Avertismentul este lansat de cunoscutul avocat Gheorghe Piperea (foto).

Intr-un amplu comentariu facut pe pagina sa de Facebook, marti, 19 decembrie 2023, Gheprghe Piperea atrage atentia asupra unei situatii care se intampla de ceva vreme in preajma sarbatorilor de iarna. Si anume, inghetarea/blocarea conturilor pentru suspiciuni de spalare de bani, omisiunea de actualizare a datelor cu caracter personal sau pntru popriri de la ANAF ori primarii din cauza unor amenzi chiar si de cateva sute de lei.

Lucrurile se pot agrava insa odata cu anul 2024. In acest sens, Piperea se refera la posibilitatea blocarii conturilor bancare pentru depasirea limitelor de plati cash si pentru omisiunea de a proba ca banii provin din surse identificabile de catre Fisc. De asemenea, un alt risc este cel de impozitare cu 70% a sumelor considerate ca fiind neprobate. Iar totul nu este altceva decat un totalitarism bancar, acuza Gheorghe Piperea.

Prezentam comentariul avocatului Gheorghe Piperea:

Sarbatorile vin, de regula, cu inghetarea/blocarea conturilor pentru suspiciuni de spalare de bani*, omisiunea de actualizare a datelor cu caracter personal, popriri de la fisc/primarie pentru amenzi de 300 de lei... Nu de alta, dar trebuie cumva ca functionarii bancari de la 'compliance', care au frecat parul in timpul anului, sa bifeze niste 'task-uri', ca sa poata sa primeasca primele de Craciun/Anul Nou...

Anul 2024 vine cu inghetarea/blocarea conturilor bancare pentru depasirea limitelor de plati cash si pentru omisiunea de a proba ca banii tai sunt bani din surse identificabile de catre organul de la fisc, plus impozitarea cu 70% a sumelor neprobate (chestia asta cu extragerea din contul tau a impozitului de 70% se face prin poprire, de care nu ai habar decat atunci cand esti la ski/plaja in Maldive si ti se spune de la receptie/bar ca nu poti plati cu cardul pentru ca nu mai ai bani...).

Codul civil spune, oricum si de multisor, ca banii pe care ii detii in cont sunt banii bancii, iar nu ai tai, deci banii aceia se pot lua oricand de banca pentru a fi utilizati la salvarea sa de la faliment, chiar daca intri tu in faliment...

Se numeste 'rezolutie' bancara si a fost recent confirmata jurisprudential de CJUE in speta Banco Popular.

Povestea cu garantia de 100 de mii de euro este doar atat, o poveste.

Nu e nevoie de niciun proces pentru nimic din toate astea. E cam totul strecurat in lege sau in contract, fara stirea populatiei.

Unii dintre noi vad acesti agenti infectiosi legali, pentru ca vor sa ii vada si pentru ca se lovesc de ei zilnic, in apararea clientilor.

Cei mai multi, insa, nu le vad, caci nu au timp sau nu au chef sa le vada.

Pe asta se si bazeaza totalitarismul digital, bancar si sanitar:

-lipsa de timp,

-comoditatea,

-gandirea in clisee si, mai nou,

-necesitatea semnalizarii virtutii.

Cei care se cred destepti, desi nu sunt, trebuie nu numai sa arate ca sunt cu progresul si cu stiinta si cu slava in gura/la avatar, dar si sa ii arda pe rug, sa ii arunce extra muros si sa ii discrediteze pe cei care au curajul sa le spuna ca ei, supusii, sunt de fapt niste oi placide si de plastilina, usor de remodelat in orice forma, adica, niste trans-oi.

Cei ce vad trebuie sa spuna. Daca imparatul este gol si nebun si prost solemn si fudul, nu poti accepta la nesfarsit ca are niste neasemuit de frumoase haine noi cu care iese in public ca sa se faleasca.

Cei ce se vad in oglinda nu trebuie sa sparga oglinda care le arata ridurile.

Acum ai priceput de ce trebuie sa fii, din cand in cand, oaia neagra sau sticletele care fuge din colivie?

*chiar, cine te-a pus sa ii virezi mamei tale 1000 de lei pentru medicamente sau fiicei tale 500 de lei pentru taxe scolare, fara sa atasezi contractul de imprumut, donatie, dota sau imparteala ce ascendent, cand puteai sa utilizezi bani in numerar fizic sau sa ignori problema?”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani