Grid star
companii

35 DE COMPANII PE LISTA NEAGRA – Consiliul Concurentei a facut publice numele societatilor acuzate de implicare in licitatii trucate (Lista)

Consiliul Concurentei – condus de Bogdan Chiritoiu (foto) – a publicat joi, 27 august 2020, o lista neagra care cuprinde numele societatilor acuzate de implicare in licitatii trucate. (Click aici pentru a citi stirea prezentata joi, 27 august 2020, de Lumea Banilor.)

Lista contine nume grele de companii, precum Siveco Romania, Intrarom, Electromagnetica si Electrica.

Cele mai multe dintre ele (13 la numar) au fost sanctionate pentru incalcarea dispozitiilor art. 5 alin. (1) lit. c) din Legea concurentei nr. 21 / 1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a art. 101 alin. (1) din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, prin realizarea unei intelegeri si / sau practici concertate de impartire a pietei lucrarilor de constructii de conducte pentru transportul gazelor naturale si lucrarilor conexe acestora din Romania, prin denaturarea procesului competitiv in cadrul procedurilor de achizitie publica, organizate de S.N.T.G.N. TRANSGAZ in anul 2011”.

In acelasi context, Consiliul Concurentei (CC), impreuna cu Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), a elaborat un document, intitulat ”Opinie comuna”, care clarifica modalitatile prin care o companie care a fost sanctionata pentru participarea la o intelegere de tip cartel, vizand trucarea de licitatii, poate fi reabilitata daca se afla in situatia de a fi exclusa de la o procedura de atribuire.

*Cititi aici Lista neagra

*Cititi aici Opinia Comuna emisa de CC si ANAP

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani