Grid star
banci

4 MILIARDE LEI PENTRU MARILE COMPANII – Sprijin pentru antreprenorii cu afaceri de zeci de milioane

4 miliarde de lei de la EximBank pentru companiile mari. Banca de stat vine in sprijinul antreprenorilor cu cifre de afaceri mari, de peste 20 de milioane de lei, aferente anului 2019.

Concret, in cadrul programului guvernamental de sprijin din cadrul Planului de investitii si relansare economica, EximBank le ofera companiilor mari si IMM–urilor ce au pe anul 2019 o cifra de afaceri de peste 20 milioane lei un sprijin financiar in valoare totala de 4 miliarde lei.

Potrivit unui comunicat emis de EximBank joi, 08 octombrie 2020, prin acest program se asigura acces complementar programului IMM Invest la instrumentele de suport oferite de statul roman si obtinerea unui nivel de sustinere similar cu firmele europene pentru toate societatile romanesti eligibile interesate.

Iata care sunt cele mai importante caracteristici ale programului:

- alocare bugetara prin EximBank – 4 miliarde lei;

- produse noi de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank, alaturi de portofoliul existent de finantari, garantii si asigurari oferite in conditii de piata;

- potential de sustinere a sute de companii mari si IMM-uri din Romania, prin credite de investitii, capital de lucru sau garantii pentru liniile de finantare, care sa permita continuarea si dezvoltarea activitatii, cresterea volumului de afaceri si pastrarea sau crearea de noi locuri de munca;

- costuri minime pentru companii, in linie cu Cadrul Temporar al Comisiei Uniunii Europene, ROBOR + 0,5% - 2% pe an, mai este subliniat in comunicatul emis de EximBank.

Termenul limita pana la care companiile interesate se pot inscrie in program este 30.11.2020.

*Cititi aici conditiile de eligibilitate

*Cititi aici comunicatul emis de EximBank

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani