Grid star
business capital

43 MILIOANE LEI PENTRU SPATIUL PRIVAT VIRTUAL – Anuntul MFP

43 milioane lei au fost accesati de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP), pentru optimizarea accesului la Spatiul privat virtual (SPV), respectiv optimizarea arhivei pentru eliberarea documentelor institutiei prin intermediul portalului.

Mai exact, proiectele in valoare totala de 43 milioane lei, adica 9 milioane euro, sunt co-finantate din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014 – 2020.

Scopul principal este de a imbunatati interactiunea cetatenilor si a mediului de afaceri cu administratia fiscala din Romania, potrivit unui comunicat emis de MFP, marti, 29 septembrie 2020.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) si-a propus, in contextul digitalizarii tot mai largi la nivel de administratie publica, sa imbunatateasca si sa simplifice totodata, serviciile legate de obligatiile fiscale si nefiscale, respectiv plata taxelor in cadrul SPV.

In acelasi timp, proiectul de crestere a capacitatii administrative va facilita obtinerea de servicii electronice extinse prin portalul ANAF.

In egala masura, unul dintre beneficiile obtinute ca urmare a implementarii proiectului este acela ca portalul ANAF va fi adaptat la dispozitive de tip smartphone si la tableta. Cu ajutorul carora va dezvolta aplicatii pentru platformele Android si IOS. Prin cele doua aplicatii vor fi accesibile serviciile furnizate prin SPV.

Un alt avantaj consta in introducerea unor noi modalitati de autentificare in sistem prin dispozitive mobile. Acest lucru duce la disponibilitatea si accesibilitatea nelimitata a serviciilor publice, din orice loc, indiferent de tipul de dispozitiv folosit (PC, laptop, telefoane mobile, tablete).

Valoarea totala a proiectului insumeaza: 23.949.126,48 lei.

Din care:

- asistenta financiara nerambursabila: 20.133.401,56 lei;

- contributie proprie: 3.835.724,92 lei.

Optimizare si simplificare

Noile servicii vor permite un flux electronic prin: schimbul de documente, completarea de formulare online, furnizarea de notificari automate si dovezi referitoare la manipularea datelor transmise, mai este subliniat in comunicatul emis de MFP.

Cel de-al doilea proiect are in vedere optimizarea si simplificarea serviciului de eliberare a documentelor din arhiva institutiei prin intermediul portalului Spatiului privat virtual (SPV).

Valoarea totala a proiectului insumeaza: 26.949.305,69 lei.

Din care:

- asistenta financiara nerambursabila: 22.633.067,94 lei.

- contributie proprie: 4.316.237,75 lei.

*Cititi aici comunicatul integral emis de MFP

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani