Grid star
eveniment

50 LEI PENTRU COPIII CARE FAC SPORT – Regulile pentru folosirea banilor. Legea, in Parlament (Document)

Proiectul pentru completarea Legii educatiei fizice si sportului 69/2000 prin care sunt sprijiniti financiar copiii care fac sport a fost depus in Parlament. Concret, este vorba despre acordarea unor tichete lunare in valoare de 50 lei.

Potrivit initiativei legislative, copiii si juniorii legitimati la structurile sportive si care practica sportul in mod organizat cu scopul de a participa la competitii sportive nationale si internationale oficiale sunt considerati sportivi de performanta si beneficiaza lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv.

Acoperirea cheltuielilor

In proiect se precizeaza ca tichetele de sportiv sunt bonuri de valoare pe suport de hartie, destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanta, si pot fi utilizate numai pe teritoriul Romaniei, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului si Sportului a incheiat un acord in acest sens. Valoarea nominala a unui tichet de sportiv este de 50 lei. Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet de sportiv pe luna.

Conditiile de utilizare

Fiecare tichet de sportiv pe suport hartie este valabil numai daca are inscris numarul sub care a fost inseriat de catre unitatea emitenta, si cuprinde urmatoarele mentiuni:

a) emitentul si datele sale de identificare;

b) valoarea nominala a tichetului de sportiv;

c) spatiu pentru inscrierea numelui, prenumelui si codului numeric personal ale sportivului;

d) interdictia de a utiliza tichetul de sportiv in alte scopuri decat in scopul activitatii sportive;

e) seria si numarul legitimatiei de sportiv, cu mentionarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat si categoria de varsta;

f) elementele de identitate vizuala ale structurii sportive si ale Ministerului Tineretului si Sportului.

Tichetul de sportiv are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii. Dupa expirarea termenului de valabilitate, acesta devine nul. Proiectul stipuleaza ca tichetele de sportiv nu inlocuiesc alte forme de venit oferite de structurile sportive.

*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani