Grid star
criptomonede

ADMINISTRATIA BIDEN, ACUZATA CA VREA SA „STOARCA” ZECI DE MILIARDE DE DOLARI DIN INDUSTRIA CRIPTO – Senatul SUA ar miza pe taxarea cripto pentru investitiile promise in infrastructura

Senatul american introduce pe ultima suta de metri o „prevedere periculoasa” privind taxarea la sange a tuturor actorilor implicati in industria cripto in proiectul de lege privind investitiile in infrastructura, scrie CoinDesk. Pachetul pentru infrastructura, de 550 miliarde dolari, este o piesa centrala absoluta a agendei Biden. O copie a documentelor adiacente pachetului legislativ obtinuta de CoinDesk arata ca administratia Biden isi propune sa stranga 28 de miliarde de dolari printr-o taxa cripto, impunand noi cerinte de raportare pentru o gama larga de intermediari din industrie.

Cea mai recenta versiune a proiectului de lege prevede o factura de 550 de miliarde de dolari, in scadere fata de 579 miliarde de dolari la care negociatorii sperau initial, dar, atunci cand se iau in considerare alte finantari asteptate pentru proiecte de transport, suma totala va depasi, probabil, 1 trilion de dolari, comenteaza jurnalistii CoinDesk.

Cea mai noua versiune a proiectului de lege a trecut un test cheie dupa o luna de negocieri, iar Senatul SUA a votat 67 la 32 pentru a incepe dezbaterea asupra proiectului de lege.

Administratia Biden, acuzata ca incearca sa „stoarca” 28 de miliarde de dolari din taxarea criptomonedelor

CoinDesk a analizat in detaliu propunerea legislativa, precizand ca Administratia Biden incearca de fapt sa stranga 28 de miliarde de dolari de la investitorii in criptomonede, impunand noi cerinte de raportare pentru o varietate de intermediari cripto, inclusiv exchange-uri.

"Conform unei variante a proiectului de lege obtinute de jurnalistii CoinDesk, orice broker care tranzactioneaza orice active digitale ar trebui sa depuna o declaratie in cadrul unui regim ad-hoc de raportare a informatiilor. Proiectul defineste activele digitale ca orice reprezentare digitala a valorii inregistrata pe un registru distribuit securizat criptografic (blockchain) sau o tehnologie conexa.
Include, de asemenea, platformele de schimb descentralizate si pietele peer-to-peer in definitia brokerilor vizati de proiectul de lege. Documentul mentioneaza expres ca dispozitia include actualizarea definitiei brokerului pentru a reflecta realitatea modului in care sunt achizitionate si tranzactionate activele digitale. Dispozitia clarifica in plus ca obligatia de raportare se aplica tuturor transferurilor de titluri garantate in sensul sectiunii 604, inclusiv a activelor digitale. ”, explica jurnalistii de la CoinDesk.

Noi obligatii de raportare fiscala pentru jucatorii din industria cripto

In plus, activele digitale vor fi supuse regulilor actuale care impun companiilor sa raporteze plati in numerar de peste 10.000 dolari.

Kristin Smith, directorul executiv al Asociatiei Blockchain, a explicat in continuare cine ar fi vizat de aceste noi cerinte.

Este vorba despre dezvoltatori de portofele software, producatori de portofele hardware, furnizori de lichiditati, detinatorii de jetoane DAO si potential chiar si mineri. ”, a precizat Kristin Smith.

Iata cum rezuma Jerry Brito, directorul executiv al Coin Center miza proiectului de lege

Noul proiect de lege si planul senatului privind infrastructura include noi obligatii de raportare fiscala pentru jucatorii din industria cripto. Din pacate, in schite, am vazut ca acele categorii de persoane care ar fi obligate sa raporteze sunt extinse atat de mult incat acopera potential persoanele care furnizeaza doar software sau hardware clientilor si care nu au nicio expunere in ceea ce priveste tranzactiile utilizatorilor.
Potential, de asemenea, acopera castigurile minerilor, care nu au clienti conform definitiei din codul fiscal... Ieri am muncit toata ziua incercand sa remediem proiectul de lege si vom continua sa o facem astazi. Ramaneti aproape.”, scrie Jerry Brito

Reprezentantii platformei de schimb Coin Center adauga ceva mai mult spunand ca „factura petru investitiile in infrastructura taxeaza in ultimul moment pe toti cei implicati in industria cripto, cu o definitie atata de larg cuprinzatoare incat ar putea obliga furnizorii de portofele software si altii care nu sunt implicai in activitatile de tranzactionare ale utilizatorilor sa raporteze informatii pe care nu le detin despre clienti.

Parlamentarul Tom Emmer a scris raspicat intr-un tweet ca „incercarea Senatului american de a compensa cheltuielile pachetului de infrastructura pe spatele investitorilor si inovatorilor cripto nu vor face altceva decat sa ne lase tara in praf”.

Liderii Senatului spun ca Senatul SUA ramane la lucru in acest weekend pentru a finaliza varianta finala a pachetului legislativ.

SUA sunt in acest moment in contratimp cu indicatorii economici, in conditiile in care in trimestrul trecut, economia a crescut cu o rata anuala de 6,5%, iar economistii se asteptau la 8,4%. Evident, aceasta este o disparitate imensa. In acelasi timp, cheltuielile gospodariilor americane si consumul personal au crescut cu 11,8%, al doilea cel mai mare avans din 1952, astfel ca toate sperantele economiei americane se bazeaza din nou, pe consum.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani