Grid star
criptomonede

BINANCE SUSPENDA DE LA TRANZACTIONARE O MONEDA STABILA ANCORATA IN EURO – Platforma cripto va compensa utilizatorii, dupa ce Anchored Coins Euro (AEUR) a crescut cu peste 200%

 Platforma Binance anunta ca va compensa utilizatorii care au achizitionat tokenul AEUR la un pret supraevaluat si nu au reusit sa-l vanda, dupa ce tranzactionarea a fost oprita in cursul zilei de miercuri, 6 decembrie. Bursa cripto a decis sa elimine monedele stabile Anchored Coins Euro (AEUR), al caror pret a crescut cu peste 200% dupa listare.

Gilda Popa

Moneda stabila ancorata in euro AEUR, care a carei valoare este legata, la paritate, cu 1 euro, a crescut cu aproape 200% marti pe Binance, dupa ce a fost listata miercuri pe bursa cripto. Perechea AEUR-USDT se tranzactiona la aproximativ 1,08 USD in cea mai mare parte a zilei, aproximativ in conformitate cu cursul de schimb EUR-USD la acea vreme, arata datele de tranzactionare Binance. Insa tokenul a inceput sa creasca brusc miercuri dupa amiaza, cu volume mari de tranzactionare, atingand un maxim de 3,25 USD. Anchored Coins sustine ca fiecare AEUR este „sustinut in proportie de 1:1 cu rezervele detinute exclusiv de banci elvetiene autorizate de FINMA”. Monedele stabile ale companiei sunt in prezent emise pe blockchainul Ethereum si BNB Smart Chain.

Moneda stabila bazata pe euro a atras atentia investitorilor

Astfel, Binance a suspendat AEUR de la tranzactionare si a anuntat ca utilizatorii afectati vor primi o parte din pierderi.

"Dupa ce AEUR a intrat online, a atras atentia utilizatorilor comunitatii. Cu toate acestea, unii utilizatori nu si-au dat seama ca AEUR este o moneda stabila atunci cand au achizitionat-o. Cererea a crescut pe termen scurt, ducand la abateri ale preturilor. Pentru a evita potentialele pierderi pentru alti investitori, ora de reluare a perechilor de tranzactionare spot AEUR de mai sus va fi notificata separat”, a transmis echipa Binance.

Volatilitatea mare a preturilor a afectat si pretul diferitelor perechi de tranzactionare AEUR, inclusiv Bitcoin, precizeaza Binance. Criptomoneda este in prezent suspendata pentru tranzactionare la bursa. AEUR este emis de Anchored Coins, o firma fintech cu sediul in Zug, Elvetia. Face parte din organizatia de autoreglementare a tarii, Verein zur Qualitatssicherung von Finanzdienstleistungen (VQF), care este aprobata de Autoritatea Elvetiana de Supraveghere a Pietelor Financiare (FINMA).

Evenimentul arata ca monedele stabile sunt predispuse la perioade de instabilitate a preturilor pe burse. Peste 600 de cazuri similare au fost raportate in acest an, potrivit unui raport publicat de Moody's Analytics luna trecuta.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani