Grid star
eveniment

AEROPORTUL OTOPENI SE MUTA, PLANURILE PENTRU METROU S-AU SCHIMBAT – Unde se construieste noul terminal

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula a anuntat ca aeroportul Otopeni se va muta de pe actualul amplasament.

Drula a motivat decizia prin faptul ca aeroportul a depasit capacitatea maxima de pasageri.

Ministrul a declarat in emisiunea lui Ionut Cristache de la TVR ca se va construi un terminal nou, un aeroport nou, in partea de est a pistelor, “inspre Dimieni, o investitie de 800 milioane de euro”.

Catalin Drula a vorbit si despre magistrala de metrou spre Otopeni: se va construi pana in Baneasa, pentru ca Uniunea Europeana nu a mai finantat proiectul pana la Otopeni.

Iata declaratiile facute de Catalin Drula:

“Aeroportul pe care il stim cu totii, cladirea aeroportuara, terminalul actual, va fi.. nu as spune chiar abandonat, dar nu va mai fi folosita infrastructura pentru zboruri. Se face un terminal nou, un aeroport nou, daca vreti, in partea de est a pistelor, inspre Dimieni, o investitie de 800 milioane de euro.

Este vorba de un plan care dateaza din 2008, s-a miscat nu foarte rapid.. Dar pentru ca terminalul actual si-a atins limita, in conditii de trafic normal, cum era in 2019, la 15 milioane de pasageri era suprasaturat. Si planul de dezvoltare al aeroportului e ca se muta aeroportul (…).

Este bucata de la statia 1 Mai, zona Chibrit, din Bucuresti pana la centrul comercial Baneasa, asta este faza 1.  Asta se face. Apoi partea a doua, care era prevazuta de la centrul comercial Baneasa pana la Otopeni, acolo nici Comisia Europeana nu a mai dat finantare pentru ca sunt zone ale Bucurestiului foarte putin populate”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani