Grid star
companii

AN BUN PENTRU AFACERI – Au crescut incasarile primelor 10 companii din Topul National al Firmelor

Anul 2019 s-a dovedit unul favorabil pentru companiile aflate pe primele zece pozitii in Topul National al Firmelor (TNF), realizat de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

Mai exact, cifra de afaceri cumulata la nivelul celor 10 societati a crescut in 2019 cu 5,99% fata de anul anterior, pana la 189,31 de miliarde de euro, a anuntat CCIR miercuri, 11 noiembrie 2020.

Tot in 2019 comparativ cu 2018, profitul din exploatare al companiilor din top 10 s-a majorat cu 5,12%, pana la 15,8 miliarde euro.

La randul ei, ponderea profitului din cifra de afaceri s-a mentinut constanta, la nivelul de 8,34%.

Prezentam intregul comunicat al CCIR:

Crestere cu aproape 6% a cifrei de afaceri a companiilor clasate pe primele 10 locuri

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul celor mai performante companii din 2019, in urma analizei indicatorilor care vizeaza cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si a capitalului angajat.

Cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele 10 locuri este de 189,31 miliarde de euro, in crestere cu 5,99% fata de anul precedent. De asemenea, profitul din exploatare al companiilor a crescut cu 5,12%, la valoarea de 15,8 miliarde euro.

In ceea ce priveste ponderea profitului din cifra de afaceri, aceasta s-a mentinut constanta comparativ cu anul anterior, reprezentand 8,34% din cifra totala de afaceri, ceea ce indica o mentinere a profitabilitatii companiilor romanesti.

Topul National al Firmelor 2020 prezinta cele mai performante companii din sapte domenii de activitate: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit, constructii.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) realizeaza, incepand din 1994, Topul National al Firmelor (TNF), fiind singura institutie abilitata printr-o lege organica sa stabileasca o astfel de ierarhie la nivelul intregii tari.

Cea de-a XXVII-a editie a Topului National al Firmelor se va desfasura pe data de 17 noiembrie, in format online, cu incepere de la ora 17.00. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul www.tnf.ro, precum si pe paginile de socializare ale CCIR”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani