Grid star
criptomonede

ANALIZA MATRIXPORT: BITCOIN VA ATINGE 35.000 DOLARI IN MAI – Cea mai puternica criptomoneda si-a reconsolidat pozitia de activ de refugiu, in tandem cu aurul

Turbulentele din sectorul bancar american au determinat investitorii sa caute stabilitate, iar evolutia pretului Bitcoin (BTC) de la inceputul anului 2023 arata ca aceasta criptomoneda si-a recastigat „reputatia” de activ de refugiu si se repozitioneaza in acest rol alaturi de petrol si aur. Potrivit analistilor de la platforma de servicii financiare cripto Matrixport, perioada de stagnare a pretului BTC din aprilie se apropie de final, ceea ce inseamna ca urmeaza un nou "bull market” in mai.

Gilda Popa

Multi experti cred ca pretul Bitcoin ar putea creste semnificativ pe fondul crizei bancare in curs din Statele Unite, in conditile in care dominatia Bitcoin pe piata cripto a crescut la 49% in 2023.

Analiza Matrixport a subliniat ca graficele arata ca „platoul” de stagnare a pretului Bitcoin din ultimele trei saptamani este pe cale de a fi intrerupt de o noua perioada de crestere, cu o suma egala fata de intervalul la care a inceput sa se formeze triunghiul in grafic.

Acest nou raliu ar putea propulsa cu 6.100 de puncte pretul BTC, catre o tinta de 35.000-36.000 dolari. O astfel de tendinta ascendenta ar echivala cu o crestere de aproape 20% fata de pretul actual. Matrixport a evidentiat ca semnalul pentru un nou „bull market” ar putea fi recenta crestere a ratelor dobanzilor de catre Federal Reserve cu inca 0,25 puncte procentuale.

 

Bitcoin creste pe fondul crizei din pietele financiare traditionale

Lewis Harland, manager de portofoliu la Decentral Park Capital, evidentiaza cresterea dominantei Bitcoin, in contextul instabilitatii sectorului bancar si a declinului actiunilor bancare, semn al consolidarii rolului de „activ refugiu” al criptomonedei. El argumenteaza ca BTC pare sa evolueze in tandem cu aurul si petrolul.

"Observam o performanta mai buna a BTC in piata cripto atunci cand actiunile bancilor regionale se prabusesc. Acest lucru semnaleaza faptul ca BTC este o alegere de incredere si de inalta calitate pentru investitori pe masura ce criza evolueaza”, a spus Harland, potrivit Insider.

Potrivit lui Harland, datele indica faptul ca Bitcoin va avea, in continuare, o performanta mai buna comparativ cu alte active.

"Dominanta Bitcoin pare sa se stabilizeze dupa oscilatiile observate in ultimii trei ani. O depasire de 50% (n.r. a dominantei) ar semnala probabil un nou regim de piata in care Bitcoin va inregistra o performanta mai buna pentru o perioada lunga de timp”, a adaugat reprezentantul Decentral Park Capital.

Insolvente

In ultimele luni, sectorul bancar din SUA a fost lovit de o serie de insolvente care necesita injectii de lichiditati si garantii guvernamentale Multi experti cred ca Bitcoin ar putea castiga pe fondul crizei bancare in curs din Statele Unite.

Mai mult, noteaza CryptoPotato, este de asteptat ca investitorii sa rascumpere actiuni in valoare de 1.000 miliarde dolari in acest an. Aceasta tendinta s-ar putea dovedi benefica inclusiv pentru active de risc, cum ar fi criptomonedele.

In ciuda faptului ca a recuperat nivelul de 29.000 dolari, volumul de tranzactionare pe platformele de exchange cripto al Bitcoin a fost in scadere. Un alt factor important care sugereaza o tendinta ascendenta sunt tranzactiile din reteaua Bitcoin, care au atins un nivel record. Numarul de adrese active in retea a ramas semnifcativ, aproape de 1 milion de adrese.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani