Grid star
companii

ANCOM A AMENDAT POSTA ROMANA – 35.000 lei pentru intarzierea livrarilor corespondentei interne prioritare

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a amendat cu 35.000 lei Compania Nationala Posta Romana (CNPR).

Concret, CNPR nu a respectat cerintele minime de calitate prin neasigurarea livrarii la timp a trimiterilor interne de corespondenta prioritara, se arata intr-un comunicat ANCOM publicat joi, 20 august 2020.

Printre obligatiile Postei Romane se regasesc si cele doua pentru care a fost sanctionata. Este vorba despre:

- livrarea trimiterilor interne de corespondenta prioritara in cel mult doua zile lucratoare de la data depunerii, in procent de minim 85%.

- livrarea trimiterilor interne de corespondenta prioritara in cel mult patru zile lucratoare de la data depunerii, in procent de minim 97%.

In consecinta, prin incalcarea celor doua obligatii prevazute in legislatia companiei de catre ANCOM, Posta Romana a fost sanctionata cu suma de 35.000 lei.

Mai exact, a livrat doar 51,80% din totalul trimiterilor interne de corespondenta prioritara in cel mult doua zile lucratoare de la data depunerii, in loc de minim 85% si doar 78% din totalul trimiterilor in cel mult patru zile lucratoare, in loc de 97%, mai este subliniat in comunicatul ANCOM emis joi, 20 august 2020.

Cristin Popa, director executiv al ANCOM, a declarat:

„In cadrul unei actiuni de control desfasurate la CNPR, am verificat respectarea de catre companie a obiectivelor de calitate pentru anul 2019, prevazute in legislatia din domeniul serviciului postal universal. Pentru ca CNPR nu a indeplinit cerintele minime de calitate impuse de reglementarile in vigoare, neasigurand livrarea la timp a trimiterilor interne de corespondenta prioritara, am aplicat o amenda in cuantum total de 35.000 lei.”

*Cititi aici comunicatul ANCOM

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani