Grid star
companii

ANRE, CONTROL LA FURNIZORII DE ENERGIE – Iata ce s-a constatat in urma verificarilor

Autoritatea Nationala de Reglementarea in Domeniul Energiei (ANRE) a aplicat amenzi furnizorilor de energie, in urma controalelor efectuate.

ANRE anunta ca a finalizat actiunile de control inopinate demarate ca urmare a notificarilor privind intreruperea furnizarii energiei electrice transmise clientilor finali, incepand cu data de 16.09.2022, de catre societatea TINMAR ENERGY S.A. Controale inopinate au avut loc si la afiliatii sai: SOLPRIM S.R.L., S.C. EYE MALL S.R.L., ARINNA DEVELOPMENT S.R.L. si LORD ENERGY S.R.L.


Actiunile de control au avut ca tematica:

-Verificarea modului in care societatile si-au indeplinit obligatia de achizitionare a energiei electrice, astfel incat sa asigure acoperirea consumului clientilor (art. 57 alin. (6) din Legea nr. 123/2012);
-Verificarea respectarii interdictiei de a nu denunta unilateral contractele de furnizare a energiei electrice incheiate cu clientii finali (art. 58 alin. (1^1) din Legea nr. 123/2012).
In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca societatile in cauza si-au indeplinit obligatia de achizitionare a energiei electrice pentru acoperirea consumului clientilor si nu au denuntat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice.

Amenzile aplicate

"Cu toate acestea, pentru emiterea si transmiterea catre clienti a notificarilor privind intreruperea furnizarii energiei electrice incepand din data de 16.09.2022, fara a avea acest drept, societatile TINMAR ENERGY S.A. si SOLPRIM S.R.L. au fost sanctionate fiecare cu amenda contraventionala in valoare de 20.000 lei.
Societatea EYE MALL S.R.L. a fost sanctionata cu amenda in valoare de 60.000 lei pentru emiterea si transmiterea catre clienti a notificarilor privind intreruperea furnizarii energiei electrice incepand din data de 16.09.2022, fara a avea acest drept, precum si pentru inserarea in contractele de furnizare a energiei electrice a unei clauze care da dreptul furnizorului de a denunta unilateral contractul, fiind, totodata, dispusa masura de a modifica toate contractele de furnizare a energiei electrice incheiate cu clientii finali in sensul eliminarii clauzei care da dreptul furnizorului de a denunta unilateral contractul.
Societatile ARINNA DEVELOPMENT S.R.L. si LORD ENERGY S.R.L. nu au avut obligatia de a achizitiona energie electrica pentru acoperirea consumului clientilor finali, deoarece in perioada supusa controlului nu au avut clienti finali in portofoliu”,
precizeaza ANRE.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani