Grid star
eveniment

ANUNT DESPRE PENSIILE SPECIALE – Ministerul Muncii a finalizat capitolul privind pensiile de serviciu ale magistratilor

Partea referitoare la pensiile de serviciu ale magistratilor din noul proiect de lege privind asa-zisele pensii speciale, care trebuie adoptat in vederea implementarii PNRR, a fost finalizata.

Ministrul Muncii Marius Budai (foto) a dezvaluit duminica seara, 20 noiembrie 2022, ca exista deja un draft final al proiectului de lege. In linii mati, in ceea ce priveste magistratii, acesta prevede ca nicio pensie sa nu fie mai mare decat salariul, iar pensionarea sa se poata produce doar cu o vechime minima de 15 ani exclusiv ca judecator sau procuror.

Prezentam declaratia ministrului Muncii Marius Budai:

Suntem si aici la Ministerul Muncii pe un draft final, urmeaza ca tot pana marti sa inchidem si acest proiect, din discutiile pe care le-am avut cu toarte partile implicate, nu vorbesc aici doar de magistrati pentru ca reforma priveste si alte legi, sunt magistratii, sunt lucratorii din instante, avem diplomatii, avem Curtea de Conturi, functionarii publici parlamentari. Sunt legi pe care le finalizam acum, am primit de la Banca Mondiala, dupa cum bine stiti, si analiza.

La magistrati, daca ati pomenit, se discuta si se pune accent pe vechimea in specialitatea studiilor, sa fie cel putin vechimea din sistemul public de pensii, si anume de 15 ani, lucram la acest lucru, va fi rezolvat si intr-adevar nicio pensie sa nu depaseasca salariul net aflat in plata in momentul pensionarii. Aceste lucruri sunt deja prevazute in draftul de proiect”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani