Grid star
criptomonede

ANUNT SOC PENTRU COMUNITATEA CRIPTO – Co-fondatorul Ethereum spune ca „se simte in nesiguranta” si pregateste exitul definitiv din industria cripto

Anthony Di Iorio, co-fondator al Ethereum, blockchain-ul pe care este bazata Ether, a doua cea mai populara criptomoneda din lume, a anuntat ca vinde compania Decentral si ca renunta definitiv la aceasta industrie. Di Iorio, pe care Forbes l-a calificat in 2018 ca fiind miliardar, este insotit permanent inca din 2017 de o echipa de agenti de securitate. „Nu ma simt in siguranta in acest spatiu”, a declarat el, pentru Bloomberg, dand de inteles ca se teme pentru viata sa si a apropiatilor sai.

Canadianul, in varsta de 48 de ani, a declarat pentru Bloomberg ca monedele virtuale sunt prea riscante, iar temerile legate de propria siguranta l-au facut sa decida exitul din industria cripto. Di Iorio a a pus bazele Ethereum in 2014, in Elvetia, ca finantator al proiectului, alaturi de alte sapte persoane. Dintre acestea, doar Vitalik Buterin, cel care a propus proiectul in 2013, mai lucreaza la blockchain. In 2014 a fondat compania Decentral, care ofera portofele digitale si alte servicii pentru cei care detin monede virtuale. Acum, Di Iorio anunta public vanzarea companiei, estimand ca startup-ul valoreaza sute de milioane de dolari.

Nu ma simt in siguranta in acest spatiu (n.r. al industriei cripto) a spus Di Iorio intr-un interviu acordat Bloomberg la finele saptamanii trecute, avertizand totodata ca spatiul cripto este „intr-adevar un mic procent din ceea ce are nevoie lumea”.https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-07-16/ethereum-co-founder-says-safety-concern-has-him-quitting-crypto

Di Iorio a precizat pentru Bloomberg ca doreste „sa se diversifice pentru a nu fi un tip cripto, ci a fi o persoana care abordeaza probleme complexe. Voi incorpora cripto in aceste proiecte atunci cand este necesar, dar de multe ori nu este.”

Potrivit rapoartelor citate de revista Forbes, Di Iorio doreste sa isi vanda compania Decentral, un centru de inovare si dezvoltator de software din Toronto, pentru a pune bazele unei fundatii filantropice in 2022 El ar fi, de asemenea, implicat intr-o companie de vehicule cu emisii zero, in timp ce ofera consultanta pentru membru al congresului din Paraguay si pentru entuziastul bitcoin Carlos Rejala https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2021/07/18/ethereum-cofounder-and-early-bitcoin-adopter-reveals-surprise-crypto-exit-and-issues-a-stark-warning-despite-huge-price-rally/

Compania Decentral ar putea fi evaluata la „sute de milioane”, insa Di Iorio a spus ca a exclus vanzarea companiei pentru criptomoneda si ar prefera sa obtina pentru ea moneda traditionala sau capitalul propriu intr-o alta companie.

In ultimul an, pretul Ethereum a crescut pe fondul unei explozii de interes pentru asa-numitele finante descentralizata (DeFi) – in ideea ca multe servicii bancare traditionale, cum ar fi imprumuturile si asigurarile, pot fi recreate cu tehnologia criptografica si, de obicei, pe blockchain-ul Ethereum. Ethereum este astazi baza pentru mii de alte monede virtuale, aplicatii si proiecte. La momentul redactarii articolului, Ether avea o capitalizare de aproape 220 de miliarde de dolari.

Intregul spatiu al criptomonedelor, intregul concept este ca esti propria ta banca. Cand oamenii stiu ca detin criptomoneda, ma incadrez intr-un un profil de risc mai mare decat (n.r. multimilionarii care detin bani fiat), deoarece banii nu sunt intr-o banca.”, a spus Di Iorio intr-un interviu acordat in aprilie 2021 pentru Financial Post, din condominiul sau de 5.000 de metri patrati. https://financialpost.com/technology/the-middle-aged-crypto-king-intent-on-leaving-something-greater-behind

Financial Post noteaza, totodata, ca Di Iorio nu este, nu a fost si nici nu ar avea potentialul de a ajunge miliardar. Cea mai mare parte a averii sale, post-Ethereum, a intrat in Decentral Inc., companie axata pe tehnologia blockchain si dezvoltarea Jaxx, un portofel de criptomonede. Daca totul merge conform planului, canadianul spera sa vanda toate detinerile in criptomoneda si afacerea blockchain peste aproximativ un an pentru ... un miliard de dolari, a declarat el pentru revista de bussines.

Legat de „misterul” din spatele retragerii sale, el a spus ca lumea are unele probleme destul de profunde: stiri false; anti-vaccinisti; teorii ale conspiratiei; companii de social media-gigant si motoare de cautare care inglobeaza date cu caracter personal; algoritmi care imping anunturi adaptate profilului individului si ii imping sa cumpere prostii de care nu au nevoie; companii care nu fac alta decat sa urmareasca rentabilitatea actionarilor in detrimentul oamenilor obisnuiti.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani