Grid star
criptomonede

ANUNTUL TERMOENERGETICA LA 24 DE ORE DUPA SCUMPIREA GIGACALORIEI – Caldura se inchide, bucurestenii economisesc bani pentru facturile de la iarna

Bucurestenii vor plati mai mult decat dublu de la 1 aprilie gigacaloria, ca urmare a scumpirii. Astfel de vineri, pretul gigacaloriei creste de la 137 lei la 330 lei, fara TVA. Momentan, facturile nu vor fi uriase, si asta pentru ca Termoenergetica opreste furnizarea energiei termice, avand in vedere incalzirea vremii. Bucurestenii vor simti insa la iarna, pe propriul buzunar, efectul scumpirii gigacaloriei.

Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) a anuntat incheierea sezonului de incalzire 2021 - 2022, avand in vedere evolutia temperaturilor exterioare din ultima perioada. Astfel, incepand cu 31 martie 2022 sunt initiate procedurile de oprire a furnizarii energiei termice pentru incalzire catre consumatorii racordati la sistemul centralizat de termoficare din Bucuresti.
Oprirea agentului termic pentru caldura este facuta progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare si prin inchiderea instalatiilor catre consumatori, efectele fiind resimtite pe tot parcursul urmatoarelor 72 de ore.
"Masura este luata in conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizeaza ca 'oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10 grade Celsius, intre orele 20.00 –06.00'. Clientii au la dispozitie informatii prin mesajele preinregistrate la numarul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum si prin aplicatia Termoalert”, precizeaza Termoenergetica.

600 lei, factura pentru doua camere

Scumpirea gigacaloriei a fost supusa la vot miercuri, 30 martie 2022, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Consilierii PSD nu vor vota insa pentru ca bucurestenii sa plateasca mai mult, anunta senatoarea Gabriela Firea. Potrivit acesteia, pretul caldurii in Capitala va fi greu de suportat de catre bucuresteni, avand in vedere ca noile tarife propuse sunt de aproape doua ori si jumatate mai mari.
"Nu vom accepta! Primarul general trebuie sa vina cu alte solutii, nu sa-i impovareze si mai mult de cetateni. Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor”, anunta, miercuri, Firea.
Fostul primar al Capitalei afirma ca Nicusor Dan se dovedeste, inca o data, cinic, nu-si asuma vreo majorare si lasa totul in seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politica:
“Toti bucurestenii trebuie sa stie ca este propunerea sa de a mari pretul”.
Potrivit Gabrielei Firea, o familie care locuieste intr-un apartament cu doua camere si platea pana acum 250 de lei caldura pe o luna friguroasa, va plati, in cazul in care pretul la gigacalorie se va majora, aproape 600 de lei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani