Grid star
eveniment

ARTISTII IN COLAPS– Misu Cernea: "Toata industria asta este pe cale sa moara. Romania este singura tara din Europa cu un sistem de teatre de vara in toata tara, dar nu pot fi fructificate. La 500 de spectatori nu se pot face spectacole"

Cunoscutul tobosar de la Sfinx Experience, Misu Cernea (foto) trage un semnal de alarma asupra efectelor pe care le au masurile impuse de Guvernul Orban ca urmare a pandemiei de coronavirus asupra artistilor din Romania. Intr-o declaratie acordata pentru FoodBiz.ro, Misu Cernea avertizeaza ca industria artistica este pe cale sa moara din cauza Guvernului: "Prin Ministerul Culturii Guvernul isi bate joc de toata aceasta industrie", afirma Misu Cernea.

Acesta subliniaza ca desi Romania este singurul stat din Europa care detine un sistem de teatre de vara, acestea nu pot fi fructificate ca urmare a dispozitiilor Guvernului de a nu fi organizate spectacole in aer liber cu mai mult de 500 de spectatori: "La 500 de spectatori nu se pot face spectacole", puncteaza tobosarul trupei Sfinx Experience.

"Isi bat joc. Ministerul Culturii isi bate joc, prin Ministerul Culturii Guvernul isi bate joc de toata aceasta industrie. Cred ca sunt in jur de 300-350.000 de oameni care sufera ingrozitor. Nu mai vorbesc de publicul care nu are acces la genul lor de spectacole.

Romania este singura tara din Europa cu un sistem de teatre de vara in toata tara, dar nu pot fi fructificate pentru ca la 500 de spectatori nu se pot face spectacole.

Toata industria asta este pe cale sa moara", conchide Misu Cernea.


Declaratiile integrale ale lui Misu Cernea pot fi citite pe Foodbiz.ro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani