Grid star
eveniment

ATAC LA BUDAI – Iata motiunea simpla prin care USR cere demisia ministrului Muncii Marius Budai: “Ministrul salvarii pensiilor speciale... Ati esuat lamentabil”

Se cere demisia ministrului Muncii Marius Budai. Demersul a fost initiat de deputatii USR, printre care si presedintele partidului Catalin Drula (foto), acestia depunand la Camera Deputatilor o motiune simpla impotriva lui Budai.

Motiunea este intitulata “Marius Budai – ministrul salvarii pensiilor speciale” si urmeaza sa fie votata saptamana viitoare, dar sansele ca ea sa treaca sunt ca si inexistente. Asa cum reiese chiar din titlul motiunii, lui Marius Budai i se reproseaza ca nu a fost in stare sa rezolve problema pensiilor de serviciu, punand in pericol atragerea banilor prin PNRR.

Intrebari pentru Budai

Amintind despre faptul ca Ministerul Muncii a incheiat un contract de 1,5 milioane euro cu Banca Mondiala pentru consultanta in legatura cu revizuirea cadrului legal pentru pensiile din sistemul public si a celui privind asa-zisele “pensii speciale”, USR il someaza pe Marius Budai sa raspunda la urmatoarele intrebari:

1. De ce nu ati publicat raportul primit de la Banca Mondiala in integralitate si ati calcat in picioare legea atunci cand acesta v-a fost solicitat? Nu este vorba despre un contract realizat din bani publici? A adus Marius Budai sau clanul politic PSD bani de acasa pentru acest contract?

2. De ce taceti, domnule Marius Budai, pe tema pensiilor speciale ale parlamentarilor si ale alesilor locali? Aparati, prin tacere, privilegiile clanului politic din care faceti parte?

3. De ce nu ati intervenit public deloc, domnule Marius Budai, referitor la prevederile privind pensiile speciale adoptate in legea privind statutul magistratilor, recent intrata in vigoare, si care depasesc cu mult protectia data de deciziile CCR? Incercati sa va dati bine pe langa cei care va cerceteaza si condamna penal membri ai clanului politic?

4. De ce ati trimis Parlamentului, chiar si cu intarziere, un proiect de lege vadit neconstitutional, care nu trece nicio pensie speciala pe contributivitate, cosmetizeaza doar niste detalii si salveaza, in fapt, pensiile specialilor?”

In cele din urma, USR ii cere ministrului Muncii Marius Budai sa demisioneze din functie: “Domnule Budai, gasiti-va un loc de munca in sectorul privat pentru a va demonstra valoarea, pentru ca in sectorul public ati esuat lamentabil. Daca va primeste cineva in sistemul privat”.

* Cititi aici integral motiunea simpla depusa de USR impotriva ministrului Muncii Marius Budai

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani