Grid star
eveniment

VIN BANII DIN PNRR – Cererea de plata facuta de Romania a fost aprobata. Miliarde de euro intra in cont

Vesti bune: a fost aprobata cererea de plata numarul doi facuta de Romania pentru banii din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Ministrul Finantelor, Marcel Bolos (foto) a anuntat suma care ne revine.

Potrivit lui Bolos, Comitetul Economic si Financiar a dat aviz pozitiv pe ??????? ?? ?????̆ ????̆??? ?? din PNRR. Acesta era ultimul pas necesar pentru adoptarea platii de catre Comisia Europeana a celor ?,? ???????? ????.

Depunerea acestei cereri a fost conditionata de reglementarea unor aspecte cheie pentru Romania, precum decarbonizarea, interoperabilitatea bazelor de date pentru reducerea birocratiei si cloud-ul guvernamental.

Este a doua veste buna la sfarsit de saptamana, dupa ce premierul Ciolacu a declarat ca nu este de acord cu cresterea cotei de TVA peste 19%, un lucru care ar duce, evident, din nou la o crestere a inflatiei si la o reducere a ratei de crestere  economica (click aici pentru a citi)

"Daca am fi crescut un punct procentual de TVA, ar fi adus la pachet o inflatie de 0,5%. Este pentru prima oara, dupa aproape doi ani, cand am reusit sa aducem inflatia la o singura cifra si vom continua sa descrestem cat mai mult. Numai asa putem creste puterea de cumparare a romanilor”.

Iata anuntul ministrului de Finante:

"Comitetul Economic si Financiar (EFC) a dat aviz pozitiv pe ??????? ?? ????? ??????? ?? din PNRR. Acesta era ultimul pas necesar pentru ca European Commission sa adopte decizia privind plata celor ?,? ???????? ????.

Astfel, ne asteptam ca ???? ?? ????????? ??????? ???? banii sa ajunga in tara.

Reamintesc faptul ca depunerea acestei cereri a fost conditionata de reglementarea unor aspecte cheie pentru Romania precum decarbonizarea, interoperabilitatea bazelor de date pentru reducerea birocratiei si cloud-ul guvernamental.

Mai mult, desi avem unul dintre cele mai complexe planuri, am fost printre primele sapte state din UE care au depus cererea”.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani