Grid star
eveniment

TINTA PENTRU DEFICITUL BUGETAR – Marcel Ciolacu: "Parerea mea, ne vom incadra intr-un maximum de 5,5%”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat ca Romania se va incadra intr-un deficit de maximum 5,5% din PIB anul acesta. Acesta a precizat la digi 24 ca anul trecut am avut un deficit de 6,2%. Declaratia vine la o zi dupa ce Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pe pachetul de masuri fiscale (click aici pentru a citi).

Potrivit lui Ciolacu, regula de baza atunci cand vorbesti cu Comisia Europeana este de la 6,2% sa scazi cu 0,5%, si de aici pleci si explici contextul:

"Oamenii nu sunt obtuzi si mie nu mi-a cerut nimic Comisia. Am zis de la inceput, daca vreti 4,4%, eu pot sa il realizez, e o operatie reusita, dar pacientul va fi decedat. Parerea mea, ne vom incadra intr-un deficit de maximum 5,5%".

Discutii cu FMI

Si ministrul de Finante, Marcel Bolos, a vorbit despre necesitatea scaderii deficitului. Acesta a declarat ca oficialii Comisiei Europene i-au transmis ca deficitul bugetar este ingrijorator, iar daca nu se iau masuri va ajunge la cote alarmante:

“Sunteti in pericol sa va suspendam fondurile europene, toate, si din Politica de coeziune si din PNRR”, au transmis oficialii europeni. Mai pe romaneste "v-ati intins mai mult decat va ajunge plapuma, cheltuiti fara sa puneti nimic in loc si sacul a ajuns la fund”, a tradus Bolos.

.Si reprezentantii FMI i-au spus lui Bolos ca este nevoie de sustenabilitate fiscal-bugetara:

“Aveti nevoie sa reduceti deficitul bugetar si sa luati masuri suplimentare pentru combaterea evaziunii”.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani