Grid star
camere de comert

ATRAGEREA DE INVESTITII STRAINE IN ROMANIA - Peste 220 de intalniri B2B la Forumul de Afaceri Romania-Israel

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a gazduit miercuri, 9 iunie 2021, intalnirile business to business (B2B) din cadrul Forumului de Afaceri Romania-Israel, eveniment organizat in marja vizitei oficiale in Romania a E.S. Reuven Rivlin, Presedintele Statului Israel.
 
In contextul demersurilor vizand sprijinirea si internationalizarea  afacerilor romanesti, CCIR a organizat, in cadrul Forumului de Afaceri, trei paneluri simultane cu tematica importanta in activitatea de atragere a investitiilor straine in Romania: Cyber and homeland security – Smart cities, Digital health, precum si Agriculture and water management.
In cadrul  celor mai mult de 220 de intalniri B2B din cadrul panelurilor au participat peste 130 de companii romanesti si israeliene, totodata fiind prezenti mai mult de 70 de oficiali din cele doua tari.
 
Concomitent cu desfasurarea forumului, presedintele CCIR, Mihai Daraban, a avut intalniri de lucru cu reprezentanti ai Institutului de Export al Israelului, ai Asociatiei Industriasilor din Israel si ai Federatiei Camerelor de Comert Israeliene, din care au rezultat interesul comun in ceea ce priveste dinamizarea relatiilor economice bilaterale.

Memorandum de Intelegere

 "Forumul de Afaceri Romania-Israel a oferit oportunitatea perfecta pentru comunitatea de business din cele doua state de a avea un dialog  direct, fata in fata, si de a se implica, in acest fel, in proiecte comune. Din intalnirile pe care le-am avut cu reprezentantii Institutului de Export al Israelului, Asociatiei Industriasilor din Israel si Federatiei Camerelor de Comert Israeliene s-au desprins cateva directii de lucru pe termen scurt si mediu.
Astfel, partea israeliana si-a exprimat interesul in a face o serie de investitii privind dezvoltarea capacitatii de transport maritim si fluvial,  in zona Portului Constanta, si pe traseul navigabil al coridorului dunarean, Romania putand deveni in acest fel un hub al marfurilor israeliene catre Comunitatea Europeana.
CCIR va semna un Memorandum de Intelegere cu aceste trei importante entitati economice israeliene, iar in continuarea eforturilor de promovare si internationalizare a mediului de afaceri romanesc, vom organiza, la sfarsitul acestui an o misiune economica in Israel”
, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
Totodata, in cadrul Forumului de Afaceri Romania-Israel, CCIR a facilitat desfasurarea unei intalniri government to government (G2G), prezidata, din partea Statului Israel, de catre Ohad Cohen, Trade Commissioner – Ministerul Economiei si Industriei din Israel, Ambasador Yael Ravia-Zadok, Director General Adjunct, Afaceri Economice din cadrul Ministerului de Afaceri Externe si Amir Sagron, Adjunct al Sefului de Misiune – Ambasada Israelului din Bucuresti, iar din partea romana de catre Alexandru Bologan, secretar de stat, Ministerul Cercetarii Inovarii si Digitalizarii. La intalnire au participat si reprezentanti ai ministerului economiei si ai agriculturii din Romania. 

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Israel insuma 570,15 milioane de euro, la sfarsitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, in Romania activau un numar de 8298 de companii israeliene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani