Grid star
eveniment

AU CRESCUT SALARIILE ROMANILOR - Castigul mediu nominal net in septembrie a fost 3.517 lei, in crestere cu 30 lei. Cele mai bine platite domenii (Document)

Poate parea surprinzator, dar au crescut salariile romanilor in luna septembrie, chiar in timpul Guvernarii Citu.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in septembrie 2021, castigul salarial mediu nominal brut a fost 5732 lei, cu 44 lei (+0,8%) mai mare decat in luna august 2021. Iar castigul salarial mediu nominal net a fost 3517 lei, in crestere fata de luna precedenta, cu 30 lei (+0,9%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice) (8578 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1929 lei).

Cresteri in sectorul bugetar

Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5,9%. In sectorul bugetar s-au inregistrat cresteri ale castigului salarial mediu net comparativ cu luna precedenta in invatamant (+7,6%, ca urmare a reluarii platii cu ora a cadrelor didactice), in administratia publica, respectiv in sanatate si asistenta sociala (+0,5% fiecare in parte).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani