Grid star
business capital

AVERTISMENTUL SPECIALISTULUI – Economistul Adrian Caciu: “Reformele asumate prin PNRR sunt similare cu ceea ce s-a asumat in anul 2010 cu ocazia imprumutului luat de Romania de la Troika FMI-CE-BM… Dupa ce ca va dezbraca in pielea goala va mai lasa si dat

Cu Guvernul Citu la conducere, Romania se poate intoarce in anii 2010, atunci cand Guvernul Boc a contractat un imprumut de zeci de miliarde de euro de la Fondul Monetar International (FMI), imprumut care a insemnat apoi saracie, concedieri masive si taieri de salarii. Semnalul de alarma este tras de unul dintre cei mai cunoscuti specialisti din Romania, economistul Adrian Caciu.

Intr-un comentariu pe pagina de Facebook, de duminica, 23 mai 2021, Adrian Caciu explica faptul ca reformele asumate prin PNRR sunt similare cu ceea ce s-a asumat in anul 2010 cu ocazia imprumutului luat de Romania de la Troika FMI-CE-BM. Mai exact, in schimbul imprumutului prin PNRR pe care Romania doreste sa il acceseze, Guvernul va trebui sa adopte reforme privind sustenabilitatea finantelor publice si a datoriei publice, precum cele din 2010. Ceea ce nu inseamna decat, avertizeaza Caciu, saracie. “Dupa ce ca va dezbraca in pielea goala va mai lasa si datori. Pentru ca datoria o veti plati din saracie”, concluzioneaza economistul.

Iata comentariul lui Adrian Caciu:

Reformele asumate prin PNRR (de care aflam din presa pentru ca guvernantii, in lasitatea politica care-i caracterizeaza, nu au curaj sa prezinte public PNRR si reformele) sunt similare cu ceea ce s-a asumat in anul 2010 cu ocazia imprumutului luat de Romania de la Troika FMI-CE-BM.

Multi oameni nu stiu iar Guvernul nu explica, de frica:

Pentru ca Romania vrea sa faca si imprumut este obligata sa vina cu reforme privind sustenabilitatea finantelor publice si a datoriei publice. Daca nu ar lua imprumut si ar solicita doar banii din granturi atunci nu ar fi obligata sa ia astfel de masuri, similare cum spuneam, cu anul 2010.

Cu alte cuvinte, dincolo de avantaje si dezavantaje, o sa incerc sa traduc pe intelesul oamenilor simpli:

Dupa ce ca va dezbraca in pielea goala va mai lasa si datori. Pentru ca datoria o veti plati din saracie. Cum ati facut si in anii 2010-2011.

Problema parsiva este ca nici macar nu vi se spune unde sau ce se face cu datoria?

Se duce in buzunarul unor ONG-uri?

Se duce in investitii?”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani