Grid star
eveniment

AVIZ PSIHOLOGIC OBLIGATORIU PENTRU PARLAMENTARI – Legea va intra la vot in Camera Deputatilor. Punctul de vedere al Guvernului (Document)

Propunerea legislativa a deputatului PNL Pavel Popescu (foto stanga, langa Klaus Iohannis) cu privire la obligativitatea prezentarii unui aviz psihologic pentru candidatii la alegerile parlamentare urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor, care este for decizional. In Senat, initiativa a fost respinsa. Potrivit unei propuneri de punct de vedere al Guvernului care va fi analizata miercuri, 16 decembrie 2022, Parlamentul va decide.

Propunerea legislative completeaza Legea 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor. Astfel, in completarea dosarului, persoanele care candideaza trebuie sa aiba si avizul psihologic favorabil pentru putea fi alese. Daca legea va fi adoptata, la inregistrarea candidaturilor, fiecare partid politic, alianta alianta electorala sau organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa depuna la biroul electoral de circumscriptie patru dosare care sa contina pe langa celelalte acte necesare si avizul psihologic.

Motivele initiatorului

Initiatorul considera ca este necesar ca si parlamentarii care obtin mandatul din partea cetatenilor, sa aiba acest aviz, asa cum este necesar pentru angajati, fie bugetari, fie din companiile private:
"Deputatii si senatorii sunt reprezentanti alesi ai poporului roman, prin care acesta isi exercita suveranitatea, in conditiile prevazute de Constitutie si de legile tarii. Pentru exercitarea corecta a mandatului, deputatii si senatorii au obligatia mentinerii unui dialog permanent cu cetatenii pe problemele care ii intereseaza, cu institutiile abilitate, sa elaboreze legi si alte acte, si pentru toate aceste motive, deputatii si senatorii trebuie sa fie apti”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani