Grid star
antreprenoriat

BANI PENTRU MINERII DISPONIBILIZATI – Anuntul ministrului Muncii Marius Budai. Guvernul a alocat fonduri in cadrul planului de inchidere a minelor din Valea Jiului

Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marius Budai (foto), a gasit fondurile necesare pentru minerii care urmeaza sa fie disponibilizati.

Este vorba despre 30 de angajati care vor ramane fara locuri de munca la 31 decembrie 2021, intr-o noua etapa de inchidere a minelor necompetitive din Valea Jiului. In acest sens, ministrul Muncii Marius Budai a precizat miercuri seara, 9 decembrie 2021, ca se va asigura, din bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2022, plata venitului lunar de completare care se acorda persoanelor disponibilizate. “Guvernul a decis in sedinta de astazi alocarea sumei de 73.000 lei pentru plata venitului lunar de completare”, a explicat Budai.

Iata anuntul ministrului Muncii Marius Budai:

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale va asigura, din bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2022, plata venitului lunar de completare care se acorda persoanelor disponibilizate in baza planului de inchidere a minelor necompetitive din Valea Jiului.

Pentru cei 30 de angajati care urmeaza a fi disponibilizati in aceasta etapa, la 31 decembrie 2021, Guvernul a decis in sedinta de astazi alocarea sumei de 73.000 lei pentru plata venitului lunar de completare.

Acest tip de venit este, conform legii, o masura de protectie sociala de care beneficiaza persoanele concediate in baza unui plan de disponibilizare, perioada de acordare a acestui venit fiind stabilita in functie de vechimea in munca a salariatului”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani