Grid star
eveniment

BANI PENTRU PARINTI DE LA GUVERN – Iata pentru ce primesc 1.500 lei

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anuntat ca guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care se acorda parintilor aflati in concediu de crestere a copilului un stimulent de 1.500 de lei, daca acestia aleg sa se intoarca la munca pana la implinirea varstei de 6 luni a copilului.

Practic, noile prevederi incluse in acest proiect sunt urmatoarele: se acorda un stimulent de 1.500 de lei, in locul stimulentului de 650 de lei, daca parintii aleg sa se intoarca la munca mai devreme de implinirea de catre copil a varstei de 6 luni, (n.n. respectiv 1 an in cazul copilului cu handicap), stimulent care se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati, se mentine stimulentul de 650 de lei pentru parintii care revin in activitate pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

Stimulent

De asemenea, acelasi stimulent va fi platit parintilor care revin in activitate dupa implinirea de catre copil a varstei de sase luni (n.n. pana la doi ani) sau, in cazul copilului cu dizabilitati, de la un an pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.

Potrivit ministrului Muncii, aceasta ordonanta mai aduce si un stimulent de insertie de 650 de lei pentru parintii care se intorc la lucru in perioada in care sunt indreptatiti sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului cu dizabilitati, cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani:

“Alte prevederi din aceasta ordonanta de urgenta tin de faptul ca se ia in calcul si perioada in care parintii au fost in somaj tehnic la calculul perioadei pentru stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului. De asemenea ca, odata ce parintele s-a intors la munca mai devreme de implinirea varstei de sase luni a copilului, dar nu din vina lui isi pierde locul de munca, si in intervalul de doi ani isi regaseste un alt loc de munca, atunci poate sa beneficieze de acest stimul de insertie.
In concluzie, aceasta este o prima masura dintr-un set de masuri active pe care guvernul le are in vedere, pentru a creste gradul de ocupare, pentru a stimula viata activa, pentru a incuraja munca si pentru a incerca sa directionam oamenii din Romania care, in momentul de fata, se afla in situatii de relatie directa cu statul, de dependenta de stat - cum ar fi plata somajului, plata ajutorului social - sa se intoarca spre munca si, in felul acesta, sa treaca si la un nivel superior de venituri si, in acelasi timp, veniturile statului sa aiba de castigat”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani