Grid star
eveniment

BANI PENTRU PARINTI – Suma se mareste cu 50%. Plafonul urca de la 6.500 de lei la 10.512

Ajutor de stat pentru parinti. Parintii de gemeni, tripleti si multipleti vor avea beneficii in plus dupa ce Guvernul  condus de Marcel Ciolacu a adoptat normele metodologice de aplicare a OUG 164/2022.

Mai exact, actul normativ prevede suplimentarea cu 50% a indemnizatiei lunare pentru copiii nascuti din sarcini gemelare, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil in conditiile prevazute de lege.

Facilitati fiscale

Normele metodologice adoptate clarifica si procedura in cazul cumulului de drepturi pentru copiii intre 0-2 ani si copiii de la 3 la 7 ani. Mai exact, majorarea se acorda si in cazul copiilor nascuti in timpul in care parintii primesc deja indemnizatia pentru cresterea altui copil.

De asemenea, sunt acordate unele facilitati fiscale pentru parinti prin majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obtinut de parinte in perioada concediului pentru cresterea copilului.

Marirea plafonului

Potrivit ministerului Muncii, plafonul urca de la 6.500 de lei la 10.512 de lei. Hotararea adoptata de Executiv asigura intrarea in vigoare a prevederilor prin care a fost transpusa in legislatia nationala Directiva (UE) 2019/1158/19 privind echilibrul dintre viata profesionala si cea privata a parintilor si ingrijitorilor si de abrogare a Directivei 2010/18/UE a Consiliului  si care vizeaza repartizarea echitabila a responsabilitatilor de ingrijire a copilului intre barbati si femei, asigurarea unui echilibru intre viata profesionala si cea privata a acestora si cresterea posibilitatii ca parintele care nu a solicitat initial concediu pentru cresterea copilului sa isi exercite acest drept.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani