Grid star
eveniment

BANI PENTRU ROMANII DIN DIASPORA – Statul ofera 200.000 lei daca vin in tara. Conditia care trebuie indeplinita

Romanii din diaspora care doresc sa revina in tara si sa investeasca intr-o afacere pot obtine finantare de pana la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia editie.


Potrivit ministerului Antreprenoriatului si Turismului, suma maxima, in valoare de 200.000 lei, poate fi obtinuta daca se vor crea printr-un proiect cel putin doua locuri de munca full time. Aplicantii care isi asuma, in schimb, crearea unui singur loc de munca, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiara trebuie sa vina cu o cofinantare in procent de cel putin 5% din valoarea eligibila a proiectului.

Dovada domiciliului


Pentru a accesa programul, in plus fata de conditiile standard impuse de procedura (https://bit.ly/3BCYOfh), romanii din diaspora trebuie sa faca dovada domiciului sau rezidentei in strainatate in ultimele 12 pana la momentul inscrierii, printr-un permis de sedere/dovada de stabilire, viza de rezidenta/de lunga sedere sau certificate de rezidenta.

Obiectivul: 1.000 beneficiari

Inscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, pana la 01 septembrie a.c. Persoanele interesate au la dispozitie si un manual, care cuprinde pasii necesari pentru aplicarea in cadrul programului: https://bit.ly/3Jle5n7.
Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului si Turismului (MAT), institutie care gestioneaza si implementeaza programul, este de a finanta 1.000 de beneficiari.
Cei care doresc mai multe informatii, pot suna la numarul de call-center MAT: 021 90 59.

"Romania este acasa!. Aici putem cladi impreuna un prezent si un viitor tot mai prosper, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri. Sunt multe oportunitati de care puteti profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are in premiera un pilon dedicat diasporei. Concret, veti putea accesa o finantare nerambursabila de pana la 200.000 lei pentru a va deschide propria afacere in tara! Romania va asteapta!”, a declarat ministrul antreprenoriatului si turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani