Grid star
eveniment

BILANTUL GUVERNARII CITU - Scaderea salariului mediu, datorie publica record

Deputata PSD Oana Bulai (foto) face bilantul guvernarii PNL-USR-UDMR din ultimul an. Intr-o scurta analiza postata pe pagina sa de Facebook, miercuri, 13 octombrie 2021, Oana Bulai ofera cateva date semnificative care arata prapadul.


Vorbim despre o scadere a salariului mediu net cu 58 de lei in luna august 2021 fata de iulie 2021, de o inflatie de 6,3% in septembrie 2021, in crestere cu 16% fata de august si cu 139% fata de decembrie 2020, despre o datorie publica record de 50% din Produsul Intern Brut (PIB) si despre o saracire a romanilor cu 1.259 lei in primele noua luni ale acestui an.

Iata comentariul deputatei PSD Oana Bulai:

“Mostenirea grea pe care Guvernul WOW al lui Florin Citu o lasa Romaniei!
Salariul mediu net a fost in august de 3487 lei, in scadere cu 58 de lei fata de luna iulie 2021, asa cum arata datele INS.
Inflatia pe luna septembrie 2021 a ajuns la 6,3%, in crestere cu 16% fata de luna august 2021 (cand a fost 5,3%) si cu 139% fata de luna decembrie 2020 (cand era 2,6%).
Datoria publica a Romaniei este la 50% din PIB.
Romania traverseaza una dintre cele mai grele crize generata de preturile exagerate la energie.
Lipsesc medicamente necesare pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.
Iar exemplele pot continua…
Potrivit analistului economic Adrian Caciu, fiecare roman a saracit cu 1.259 lei, bani care au fost mancati de inflatia de pe primele 9 luni ale acestui an.
Asta e mostenirea pe care o lasa 'marele' finantist Citu dupa aproape 10 luni de guvernare.
Romania se apropie cu pasi repezi de o scadere abrupta a puterii de cumparare a romanilor cauzata de tot dezastrul economic creat de Guvernarea de dreapta. Aceasta scadere a puterii de cumparare va duce, dincolo de saracie, la reducerea consumului. De aici pana la o cadere pe viitor a economiei mai e doar un pas.
Si, peste toate aceste probleme, mai vine si iarna, asa cum a descoperit recent si presedintele Klaus Iohannis!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani