Grid star
criptomonede

BITCOIN AR PUTEA ATINGE UN NOU MAXIM ISTORIC PANA IN 2024 – Compania de analiza CryptoQuant dezvaluie ca gigantii institutionali vor investi masiv in BTC

Reprezentantii companiei de analiza blockchain CryptoQuant estimeaza ca Bitcoin ar putea reveni la maximul istoric din noiembrie 2021, cand a atins aproape 70.000 dolari, pana la inceputul anului viitor, potrivit CryptoPotato. Seful BD & Strategy al CryptoQuant, Benjamin Brannan, a declarat ca, din discutiile sale cu staff-ul mai multor giganti institutionali, ar rezulta ca marii investitori se asteapta sa cumpere masiv Bitcoin spre finalul lui 2023.

Gilda Popa

Potrivit lui Benjamin Brannan, Bitcoin (BTC) a iesit din corelatia cu actiunile traditionale, intrand mai degraba in tandem cu aurul, ceea ce indica faptul ca investitorii se raporteaza din nou la cea mai puternica criptomoneda ca la un activ de refugiu.

Seful Diviziei de strategie de la CryptoQuant a precizat ca are informatii de la clienti institutionali care intentioneaza sa investeasca in Bitcoin in trimestrele 3 si 4 din 2023.

"Informatiile provin din conversatiile pe care le-am purtat in principal cu investitorii institutionali si, de asemenea, cu oameni care strang fonduri de baza. Am vorbit cu diverse institutii sau persoane cu valoare neta mare”, a spus Benjamin Brannan.

Brannan a adaugat ca institutiile asteapta a doua jumatate a anului pentru confirmarea ca Bitcoin a iesit din "bear market”, ceea ce pana acum "pare sa fie cazul”, a sustinut el.

Bitcoin, "activ de refugiu”, alaturi de aur

In conditiile in care, la inceputul lui 2023, Bitcoin se tranzactiona cu aproximativ 16.500 dolari, criptomoneda s-a apreciat rapid la peste 27.000 dolari in prezent ca raspuns la criza bancara din acest an din SUA, dupa ce Silicon Valley Bank, Silvergate, First Republic si alte institutii bancare au intrat in faliment.

Evenimentul a coincis cu o corelatie in scadere intre Bitcoin si actiunile traditionale si o corelatie in crestere cu aurul. Acest fenomen este evident mai ales in noua rezistenta a Bitcoin la cresterea ratelor dobanzii de catre banca centrala a SUA, Federal Reserve, care a lovit atat bursele traditionale cat si pe cele cripto in 2022.

Brannan a afirmat ca "goana catre Bitcoin” a fost un semn ca piata, cel putin pentru moment, privea moneda digitala ca pe un "activ de refugiu sigur”. Pe termen lung, el a prezis ca Bitcoin se va comporta ca un mix de actiuni si aur.

Intre timp, seful de marketing al CryptoQuant, Ho Chan Chung, a presupus ca Bitcoin este privit ca o marfa care functioneaza bine atunci cand sistemul fiat nu functioneaza bine. Spre deosebire de alte criptomonede, autoritatile de reglementare din Statele Unite sunt de acord doar ca Bitcoin este o marfa, in timp ce altcoins pot fi valori mobiliare.

Perspective privind evolutia pretului Bitcoin

Reprezentantii CriptoQuant - atat Brannan, cat si Chung - au fost de acord ca Bitcoin probabil nu va mai reveni la minimele de 16.000 de dolari.

"Daca nu exista astfel de evenimente de lebada neagra, cum ar fi ca Rusia sa detoneze o arma nucleara in Ucraina sau ca Binance (n.r. cea mai mare bursa cripto la nivel global) sa cada... atunci ar trebui sa nu ne mai asteptam ca Bitcoin sa revina la minimele de la inceputul anului”, a spus Chung.

Chung a adaugat ca Bitcoin ar putea chiar sa-si depaseasca maximul istoric anterior pana in trimestrul 2 al anului 2024 – chiar in momentul in care are loc urmatorul halving al Bitcoin.

Pe termen lung, Brannan a spus ca Bitcoin ar putea atinge in mod realist 1 milion de dolari pana in anul 2030. Pana si inasprirea situatiei de reglementare din Statele Unite ar putea servi pentru a beneficia activul, in opinia sa.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani