Grid star
criptomonede

MOSSAD ISI EXTINDE ECHIPA DE EXPERTI IN CRIPTOMONEDE – Motivul pentru care serviciul secret israelian angajeaza specialisti cripto

Agentia nationala de informatii din Israel, Mossad, a anuntat ca angajeaza mai multi specialisti in domeniul IT&C, inclusiv un expert in criptomonede, care sa aiba cel putin trei ani de experienta in spatiul fintech.

Presa israeliana a comentat ca interesul in crestere al serviciilor secrete in criptografie este legat inclusiv de popularitatea Bitcoin (BTC) si a altor criptomonede in aripa militanta a Hamas, autoritatea de facto de guvernare a Fasiei Gaza din Palestina.

Candidatul ar trebui sa aiba „o intelegere tehnologica aprofundata si expertiza in lumea fintech, e-commerce, DEF si monede digitale”, in conformitate cu cerintele prezentate de Mossad pe pagina oficiala de internet mossad.gov.il/.

Descrierea succinta a rolului indica faptul ca el include „conducerea, initierea, planificarea si insotirea activitatilor de dezvoltare a sistemelor”. Aceasta descriere este suficient de vaga pentru ca mass-media locale sa ofere propria interpretare a ceea ce poate cauta exact Mossad – si anume: un expert in criptografie, comenteaza cointelegraph.com.

Mossad ar fi interesat de utilizarea criptomonedelor pentru platile anonime catre agentii sai

Principalul site de stiri israeliene Ynet, de exemplu, a sustinut ca este probabil ca Mossad sa fie interesat de utilizarea criptomonedelor pentru efectuarea platilor anonime catre agentii sai sau pentru achizitionarea de echipamente.

O mare parte din implicarea recenta a statului israelian in domeniul criptografiei s-a concentrat pe popularitatea Bitcoin (BTC) si a altor criptomonede in aripa militanta a Hamas, autoritatea de facto de guvernare a Fasiei Gaza din Palestina. In ultimii ani, organizatia (pe care mai multe tari o clasifica drept una complet sau partial terorista) a incercat sa combata izolarea sa financiara utilizand cripto pentru campaniile de strangere de fonduri pe social media.

Fortele de securitate israeliene au identificat o retea de portofele electronice legate de Hamas

Luna trecuta, ministrul israelian al Apararii, Benny Ganz, a semnat un ordin care autoriza fortele de securitate israeliene sa puna poprire pe conturile de criptomonede despre care se crede ca sunt legate de aripa militanta a Hamas dupa ce organizatia si-ar fi accelerat eforturile de strangere de fonduri cripto, in urma devastarii fasiei Gaza ce a avut loc in luna mai.

Potrivit unui raport ICD-ICT publicat anul trecut, portofelele presupus legate atat de Hamas, cat si de brigazile al-Nasser Salah al-Deen, afiliate Iranului, au reusit sa stranga aproape 3.370 BTC pe o perioada de patru ani.

Ganz a spus ca o operatiune comuna de securitate intre Biroul National pentru Finantarea Impotriva Terorii al Ministerului Apararii si fortele de securitate „a descoperit o retea de portofele electronice” despre care se crede ca este legata de Hamas si de eforturile sale continue de strangere de fonduri, folosind Bitcoin (BTC) si alte criptomonede.

Eforturile indelungate ale Hamas de a strange fonduri cripto s-au accelerat recent dupa razboiul de 11 zile dintre Israel si organizatia palestiniana, petrecut in luna mai, anul curent. In declaratia sa, Ganz a prezentat „instrumentele de informatii, tehnologice si juridice” care au permis autoritatilor sa intercepteze fondurile ca „o descoperire operationala”.

Detaliile portofelelor confiscate de minister dezvaluie ca acestea contineau Tether (USDT), Ether (ETH), Dogecoin (DOGE), XRP, Binance Coin (BNB), Zcash (ZEC), Litecoin (LTC) si alte alte criptomonede. Un numar semnificativ de portofele au fost legate de persoane ale caror nume au fost cunoscute, dar majoritatea au fost desemnate de autoritati drept anonime.

Hamas a apelat la criptomonede datorita izolarii sale financiare, care rezulta din clasificarea sa ca organizatie complet sau partial terorista, clasificare data de catre mai multe tari si blocuri internationale – inclusiv Statele Unite si Uniunea Europeana. Pe de alta parte, Rusia, Turcia si China se numara printre statele care nu desemneaza Hamas drept entitate terorista.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani