Grid star
criptomonede

S-A LANSAT BINANCE TAX ROMANIA, INSTRUMENT PENTRU CALCULUL IMPOZITULUI DIN VENITURI CRIPTO – Cum se genereaza raportul fiscal cu ajutorul aplicatiei

Binance, cea mai mare bursa cripto la nivel global, a anuntat lansarea Binance Tax in Romania, un instrument care permite utilizatorilor sa acceseze informatii despre activitatea lor de tranzactionare cripto si sa genereze un raport al castigurilor sau pierderilor. Anuntul a fost facut cu o zi inainte de implinirea termenului limita pentru completarea si depunerea declaratiei unice, 25 mai. Romanii care au realizat venituri din tranzactii cripto sunt, de asemenea, vizati de obligatia de a calcula si plati impozitul pe castigurile obtinute in 2022.

Gilda Popa

Lumea Banilor a dat detalii despre cum se calculeaza impozitul din venituri obtinute din transferul de moneda virtuala aici si aici.

Raportul obtinut prin intermediul instrumentului lansat de Binance ajuta utilizatorii din Romania la pregatirea si depunerea rapoartelor lor fiscale intr-o maniera simplificata.

Serviciul Binance Tax este complet gratuit pentru oricine trebuie sa plateasca impozitele pe criptomonede. In plus, puteti include pana la 100.000 de tranzactii!”, se arata pe pagina platformei de tranzactionare cripto.

Odata conectati, utilizatorii pot vedea un istoric al tranzactiilor, castigurile de capital si veniturile rezultate din activitatea prin Binance. Utilizatorii pot descarca apoi aceste informatii sub forma raportului lor de castiguri de capital, raportului de castiguri de venit sau raportului de tranzactionare.

Iata cum se genereaza raportul fiscal cu Binance Tax Romania:

Cum se configureaza Binance Tax?

1. Vizitati Instrumentul fiscal Binance Tax. Apasati pe [Incepeti] si conectati-va la contul dvs. Binance.

2. Daca este prima data cand va conectati la instrument, vi se va solicita sa selectati jurisdictia fiscala si metoda bazata pe cost. Informatiile necesare pot diferi in functie de tara. Apasati pe [Confirmati] pentru a salva.

Puteti edita aceste setari ulterior in [Profil] - [Setare cont].

Cum imi pot vedea tranzactiile pe Binance?

Binance Tax va incepe sa importe tranzactiile dvs. in instrument. Acest lucru dureaza de obicei cateva ore, dar ar putea dura mai mult daca aveti un volum mare de tranzactii. Dupa finalizarea importului, veti primi o notificare prin e-mail.

Odata ce tranzactiile dvs. sunt importate, veti putea vedea toate tranzactiile Binance in instrumentul fiscal. Puteti filtra tranzactiile dupa categorie, moneda si data. Puteti edita sau ignora o tranzactie sau puteti adauga manual o noua tranzactie.

Cum pot genera si descarca raportul meu fiscal?

1. Apasati pe [Rapoarte fiscale] in partea de sus.

2. Veti vedea mai jos o prezentare generala a rapoartelor dvs. fiscale, un rezumat al castigurilor de capital si al castigurilor de venit si istoricul tranzactiilor. Apasati pe [Generati] sub tipul de raport pe care doriti sa il generati.

In functie de jurisdictia dvs. fiscala, este posibil ca raportul castigurilor de capital si al castigurilor de venit sa nu includa reguli specifice de calculare a impozitelor in tara dvs. de resedinta. Daca este cazul, veti fi notificat in timp ce utilizati Binance Tax. Va recomandam sa verificati calculele castigurilor/pierderilor cu un specialist independent in domeniu inainte de a depune declaratiile fiscale.

3. Cititi si acceptati clauza de declinare a raspunderii si apasati pe [Generati].

4. Solicitarea dvs. va fi procesata si veti primi o notificare cand este gata.

5. Pentru a descarca raportul, apasati pe [Exportati istoric].

6. Veti vedea o lista cu rapoartele disponibile. Apasati pe [Descarcati] langa raportul pe care doriti sa il descarcati si va fi salvat un fisier CSV pe computerul dvs.

Cum editati, ignorati sau adaugati o tranzactie?

Editarea unei tranzactii

1. Apasati pe [Editati] langa tranzactia pe care doriti sa o editati.

2. Puteti edita doar anumite detalii ale tranzactiei. De exemplu, pentru o tranzactie de cumparare, puteti edita doar valoarea comisionului, valoarea neta a comisionului si comentariul.

Apasati pe [Confirmati] pentru a va salva modificarile.

3. Veti fi notificat odata ce tranzactia este editata. Retineti ca taxele dvs. pot fi recalculate dupa editarea unei tranzactii.

Ignorarea unei tranzactii

Daca nu doriti sa includeti o tranzactie in calculul raportului fiscal, o puteti ignora. Retineti ca taxele dvs. vor fi recalculate dupa ignorarea unei tranzactii.

1. Apasati pe [...] langa tranzactie si faceti clic pe [Ignorati tranzactia].

2. Apasati pe [Confirmati] in fereastra pop-up.

3. Tranzactia ignorata va fi bifata si estompata. Retineti ca nu puteti edita tranzactia ignorata.

Daca doriti sa includeti din nou tranzactia, apasati pe [...] - [Includeti tranzactia].

Adaugarea unei tranzactii

De asemenea, puteti adauga in instrumentul Binance Tax tranzactii efectuate in afara Binance.

1. Apasati pe [+ Adaugati tranzactie].

2. Selectati tipul tranzactiei (cumparare, vanzare, tranzactionare, trimitere, conversie, transfer, cost, depunere, retragere). Apoi, alegeti data si ora tranzactiei si introduceti detaliile. De asemenea, puteti adauga un comentariu pentru referinta proprie. Apasati pe [Confirmati].

3. Veti fi notificat odata ce tranzactia este adaugata cu succes.

Binance mai precizeaza ca versiunea actuala nu se integreaza cu alte platforme sau portofele, dar exista planuri de dezvoltare a acestei optiuni, analizand ce integrari si imbunatatiri viitoare ar fi benefice pentru acest produs.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani