Grid star
business capital

BOMBA – Se propune taierea salariilor pentru bugetari cu 20%

Salariile romanilor ar putea fi reduse cu 20%. Vorbim despre categoria bugetarilor.

Se va intampla asta daca solutia propusa de economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Valentin Lazea va fi adoptata de actualul Guvern Orban sau noul guvern care se va instala in functie dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Concret, Valentin Lazea (foto) a declarat pentru publicatia profit.ro ca o solutie pentru reducerea cheltuielilor ar fi taierea salariilor cu 20%.

Saptamana de lucru de patru zile

De asemenea, economistul sef al BNR sustine ca o alta masura ce trebuie luata in calcul este reducerea saptamanii de lucru la patru zile. Pe langa aceasta, Valentin Lazea considera ca o solutie mai este si aceea ca la 7 plecari din sistemul bugetar sa se faca o singura angajare.

Chiar presupunand ca un guvern isi va propune sa inghete salariile si pensiile, tot nu este suficient, pentru ca sunt cheltuieli de natura nesalariala care trebuie sa creasca – Valentin Lazea, economist sef BNR.

Iata declaratia economistului sef al Bancii Nationale a Romaniei Valentin Lazea:


O solutie ar fi saptamana de lucru de 4 zile pentru bugetari cu o reducere de o cincime a salariului. Macar asa s-ar ajunge la un cvasi-echilibru intre salariile din sectorul bugetar si cele din mediul privat. O alta solutie ar fi o intrare in sectorul bugetar la 7 iesiri, care s-a mai aplicat in trecut

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani