Grid star
antreprenoriat

BUGET MAI MARE PENTRU ECONOMIA CIRCULARA – Va creste numarul firmelor care vor beneficia de finantare. Se aloca peste 12 milioane euro (Document)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului condus de Stefan Radu Oprea (foto) a pus in consultare publica proiectul pentru modificarea OUG 27/2022 privind reglementarea unor masuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis in vederea tranzitiei catre economia circulara. Actul normativ modifica bugetul initial aprobat, prin suplimentarea acestuia, astfel incat mai multe firme sa beneficieze de finantare.

Bugetul initial alocat schemei era echivalentul in lei a 8 milioane euro, insa, dupa suplimentare, acesta va fi de 12,55 milioane euro. Totodata, se modifica si numarul beneficiarilor, care creste la 90.

Decizia majorarii sumelor disponibile a fost luata in urma cererii crescute din partea industriei, in urma sesiunii de depunere a cererilor de finantare lansata in luna decembrie 2022, fiind depuse 94 cereri de finantare, din care doar 47 au primit finantare, urmare a epuizarii bugetului.

Schema de ajutor pentru economia circulara are ca obiective:

• decuplarea cresterii economice de consumul de resurse naturale prin refolosirea si reciclarea materialelor deja disponibile in piata sub forma de deseuri;

• prelungirea duratei de viata a produselor, cresterea gradului de reparabilitate, facilitarea reciclarii materialelor componente;

• extinderea activitatii de reciclare;

• instituirea de instrumente economice de promovare a reutilizarii si de stimulare a simbiozei industriale si a produselor ecologice.

*Cititi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani