Grid star
eveniment

CAPITALA, IN PARAGINA: NICUSOR DAN MAI VREA UN MANDAT - "Am raspuns da". Planurile "salvatorului Bucurestiului"

Speranta si salvatorul Capitalei, asa cum a fost prezentat Nicusor Dan in campania electorala, si a fost votat, mai vrea un mandat. Alegatorii vor decide. Insa, pana in prezent, teritoriul administrat de Nicusor arata ca dupa "bombardament”.

Parcurile aflate in administrarea Primariei Capitalei sunt la pamant, lucru care se poate observa cu ochiul liber. Nicusor si-o incaseaza de judecatori pentru ca nu a emis in termenul legal de 30 de zile o autorizatie de construire pentru un imobil care avea documentatia in regula (click aici pentru a citi). Circulatia este un haos in Capitala. Daca arata ca o capitala europeana, ii lasam pe cititorii nostri sa comenteze. Important de precizat, primarul Bucurestiului da vina la orice problema pe precedesoarea lui, Gabriela Firea. El nu are vreo vina, asta spune. Desi este la carma orasului de doi ani. Lucru care se vede.
Ironia sortii, Nicusor Dan vorbeste despre semaforizarea inteligenta. "Hai sa facem care sunt acele probleme structurale care rezolva probleme structurale si astea sunt: semaforizare inteligenta”. Oare de ce injura soferii la semafor?

Iata declaratiile facute de Nicusor Dan la digi 24:

"Am fost intrebat: va doriti un al doilea mandat? Am raspuns da. Imi doresc, dar nu asta este important in ceea ce fac. Important e ca ceea ce fac sa raspunda asteptarilor bucurestenilor pe problemele pe care ei le au. In primul rand, imi doresc sa fac cat mai multe lucruri care sa rezolve problemele bucurestenilor si bineinteles ca pentru ca administratia, asa cum am spus - studii de oportunitate, pe fezabilitate, fezabilitate, achizitie publica - e o chestiune pe termen lung. Bucurestiul are enorm de multe probleme venite si din neimplicare, si din nefinantare. Evident ca imi doresc un mandat mai lung pentru a rezolva niste probleme structurale.

Unu: am gasit o primarie in faliment si am scos-o. Asta inseamna ca avem credibilitate pe piata. De exemplu, ne-am imprumutat cu o dobanda mai mica decat Guvernul. In 2020, Primaria n-a reusit sa se imprumute si ar trebui sa vina BEI-ul ca sa ii dea un imprumut de ultima urgenta. Si avem o relatie corecta, adica in sfarsit, vin constructori sa lucreze cu noi. Asta e primul lucru.

Ce vede Nicusor

Al doilea lucru, care nu se prea vede, dar e extrem de important, e pe zona de urbanism: Bucurestiul a avut o dezvoltare speculativa, haotica, care a facut sa avem blocuri de 10 etaje pe strazi de 7 metri latime, a facut sa avem cartiere extrem de aglomerate si un trafic sufocat, distrugeri de spatiu verde. Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am oprit aceasta practica, un lucru extrem de important si asta n-a fost numai o decizie de suspendare, ci au fost zeci de litigii.

Semaforizarea inteligenta

Si al treilea - investitiile pe care le-am facut. Am reusit in acest un an si jumatate sa directionam investitiile catre acele probleme structurale ale Bucurestiului. Adica nu 'hai sa mai punem in pod aici, o panseluta aici, un parc aici'. Nu! Hai sa facem care sunt acele probleme structurale care rezolva probleme structurale si astea sunt: semaforizare inteligenta, reteaua de tramvaie, metrou de suprafata, radialele pana in autostrada de centura si sa directionam banii nu catre anvelopari sau alte chestiuni pe care le pot face si sectoarele, ci catre aceste chestiuni structurale de rezolvat”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani