Grid star
eveniment

CE SE INTAMPLA CU UCRAINENII CARE AU VENIT IN ROMANIA – Anuntul angajatorilor

Sute de angajatori romani si-au aratat disponibilitatea de a angaja cetateni ucraineni, declarand 3.932 locuri de munca vacante disponibile pentru aceste persoane.

647 de cetateni ucraineni s-au inregistrat in evidentele agentiilor teritoriale din subordinea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pentru a beneficia de servicii de informare, consiliere si mediere pe piata muncii. Dintre acestia 382 sunt nou angajati pe piata muncii prin intermediul ANOFM.

Meseriile cetatenilor ucraineni sunt:

-confectioneri cablaje auto:
-specialisti industria auto, confectioneri indutria textila:
-muncitori in domeniul constructiilor;
-violonist;
-sofer:
-meserii din industria Horeca;
-reprezentanti comerciali.

Locurile vacante

 247 angajatori si-au aratat disponibilitatea expresa de a incadra in munca cetateni ucraineni, declarand 3.932 locuri de munca vacante disponibile pentru aceste persoane.
Cei mai multi cetateni ucraineni refugiati inregistrati in evidentele AJOFM/AMOFM Bucuresti au fost in judetele: Suceava (74), Arad (73), Bistrita-Nasaud (67), Bihor (62), Bucuresti (44), Timis (41) etc.

Potrivit ANOFM, principalele domenii de activitate pentru locurile de munca vacante declarate de angajatori sunt:

-restaurante;
- fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule;
-fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp);
-fabricarea incaltamintei;
-fabricare echipamentelor electrice pentru autovehicule; fabricare material rulant etc.

pentru urmatoarele meserii:

-muncitori necalificati in diferite domenii de activitate;
-ambalator manual; lucrator bucatarie, ajutor ospatar;
-confectioner-asamblor articole din textile etc.
"Precizam faptul ca baza de date este dinamica, actualizandu-se periodic in functie de locurile de munca declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum si de numarul repartitiilor emise in vederea ocuparii.
Cetatenii ucraineni pot fi incadrati in munca fara avizul de angajare, pot beneficia si de masuri de stimulare a ocuparii fortei de munca, precum si de protectie in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege pentru cetatenii romani, cu conditia inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
Precizam ca, ANOFM ofera cetatenilor ucraineni inregistrati in evidente urmatoarele servicii gratuite: informare si consiliere profesionala, mediere a muncii, formare profesionala, servicii de asistenta EURES.
In prezent, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), sunt disponibile peste 35.000 locuri de munca la nivel national. Oferta locurilor de munca la nivel national/judetean este disponibila pe site- ul www.anofm.ro la https://www.anofm.ro/lmvw.html?agentie=&categ=3&subcateg=1", anunta ANOFM

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani