Grid star
banci

CEC Bank: Dobanda este subventionata de stat

CEC Bank, al carui Director General este Bogdan Constantin Neacsu (foto), a anuntat marti, 28 aprilie 2020, ca poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest, avand alocat un plafon de garantare de 1.701.438.000 lei.

Potrivit CEC Bank, pana la sfarsitul anului, dobanda este subventionata de stat, iar comisionul de risc si comisionul de administrare sunt subventionate pe intreaga durata de derulare a finantarii. De asemenea, nu se percep comisioane de rambursare anticipata.

Iata comunicatul CEC Bank:

"CEC Bank, institutia financiara cu cea mai lunga traditie si cea mai extinsa retea teritoriala din Romania, poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest, avand alocat un plafon de garantare de 1.701.438.000 lei.

'CEC Bank este unul dintre principalii finantatori din economia Romaniei. Cu un portofoliu de peste 12.000 de companii care au apelat la finantari CEC Bank si sold al creditelor pe acest segment de peste 12 miliarde de lei, CEC Bank nu este doar o banca de economii, ci un partener de incredere al companiilor. Suntem aici pentru a sprijini repornirea economiei si pentru a incuraja dezvoltarea companiilor cu potential de crestere', a declarat Bogdan Neacsu, presedinte - director general al CEC Bank.

Prin programul IMM Invest, IMM-urile, indiferent de categoria acestora, pot accesa finantari pentru activitatea curenta si pentru investitii in conditii avantajoase. Fiecare beneficiar poate cumula finantari garantate de stat (credite de investitii si capital de lucru) in limita plafonului de 10 milioane de lei.

Pana la sfarsitul anului, dobanda este subventionata de stat, iar comisionul de risc si comisionul de administrare sunt subventionate pe intreaga durata de derulare a finantarii. De asemenea, nu se percep comisioane de rambursare anticipata.

Fluxul pentru acordarea acestor finantari este cel stabilit prin normele de aplicare pentru programul IMM Invest si presupun analiza si aprobarea solicitarii atat la nivelul bancii finantatoare, cat si la nivelul FNGCIMM. Consilierii CEC Bank sunt pregatiti sa ofere tot sprijinul clientilor bancii care se inscriu in acest program si aleg CEC Bank ca partener financiar.

Credite pentru finantarea activitatii curente prin IMM Invest

Dobanda standard este ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de 2,5% pe an si este acoperita de stat pana la sfarsitul anului. Suma ce poate fi imprumutata este dublul cheltuielilor salariale, inclusiv contributiile suportate de angajator la nivelul anului 2019 sau maximum 25% din cifra de afaceri a anului 2019, sau o valoare care sa rezulte din nevoile sale de lichiditati pentru maximum 18 luni de la momentul acordarii facilitatii. Plafoanele maxime pentru un astfel de credit au fost stabilite la 500.000 lei pentru microintreprinderi, 1.000.000 lei pentru intreprinderi mici si 5.000.000 lei pentru intreprinderile mijlocii. Garantia de stat poate acoperi 90% din valoarea finantarii in cazul creditelor acordate microintreprinderilor si intreprinderilor mici, respectiv 80% in cazul intreprinderilor mijlocii. Finantarile pot fi acordate pe o durata de maximum 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire cu un interval similar.

Credite pentru investitii prin IMM Invest

Dobanda standard este ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de 2% pe an si este acoperita de stat pana la sfarsitul anului. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 10.000.000 de lei, iar garantia de stat poate acoperi 80% din valoarea finantarii, indiferent de categoria IMM-urilor. Finantarile pot fi acordate pe o durata de maximum 72 de luni, cu posibilitatea unei perioade de gratie de maximum 18 luni.

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent peste 2 milioane de clienti, cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si active de 29,3 miliarde lei, la sfarsitul anului 2018.

CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, care ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking si phone-banking (TeleCEC).

Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, este unicul actionar al CEC Bank, iar in luna noiembrie a acestui an (a.c. 2019), in urma acordului Comisiei Europene, capitalul bancii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani