Grid star
business capital

CEL MAI MIC PRET LA PAINE – Romania are cea mai ieftina paine din Uniunea Europeana

Romanii mananca cea ma ieftina paine. Potrivit datelor EUROSTAT, tara noastra are cele mai mici preturi la paine din toata Uniunea Europeana. Concret, pretul este aproape la jumatate, spre deosebire de media din UE. Studiul este elaborat in anul 2019.

Tot aici, datele EUROSTAT reflecta faptul ca Romania este urmata indeaproape de Bulgaria cu un procentaj de 35%, adica sub nivelul din UE. In timp ce Polonia se situeaza cu 30% sub nivelul UE.

La polul opus se afla Danemarca cu un procentaj de 51% peste nivelul din UE. Este urmata de Austria cu un procentaj de 33% peste nivelul din UE. Luxemburg si Finlanda au ambele cate un procentaj de cate 25% peste nivelul din UE, asa cum reiese dintr-un comunicat Agerpres publicat luni, 24 august 2020.

Totodata, romanii sunt cei mai mari consumatori de produse de panificatie din Europa. Astfel, s-a constatat faptul ca un singur roman mananca, in medie, 96 de kg de paine si produse de panificatie, intr-un an. In comparatie cu un spaniol care mananca 51 de kg, in medie, pe durata aceluiasi interval de timp.

In acelasi timp, un german mananca 72 de kg de paine pe an, iar un francez sau un italian consuma cate 69 de kg.

Tot la acest capitol, britanicii consuma 57 de kg de produse de panificatie pe an, mai subliniaza Agerpres.

*Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani