Grid star
criptomonede

CEREREA DE BITCOIN EXPLODEAZA – Gigantul bancar Goldman Sachs se confrunta cu o avalansa de solicitari din partea clientilor

John Waldron, directorul operational al Goldman Sachs, a dezvaluit ca banca se confrunta cu o cerere in crestere a clientilor de a investi in Bitcoin, pe masura ce criptomoneda se apropie de un nou maxim istoric. Vineri, 12 martie, moneda digitala s-a tranzactionat cu peste 57.000 de dolari pe platformele de schimb. Gigantul bancar evalueaza, in acest moment, posibilitatea legala de a oferi noi servicii clientilor cripto si a emis o cerere de informatii catre autoritatile din Statele Unite ale Americii pentru a evalua variantele de a oferi legal custodie pentru activele digitale.

Waldron a subliniat ca cererea clientilor pentru criptomoneda-pilot este in crestere, scrie Reuters.

Cererea clientilor este in crestere. Suntem in demersuri catre autoritati cu privire la ceea ce putem face. Continuam sa evaluam diferite variante (n.r. pentru a oferi noi servicii cripto) si sa ne angajam in aceasta directie”, a declarat John Waldron, directorul operational al Goldman Sachs pentru Reuters.

Clientii au mult mai mult timp pentru investitii experimentale si cumparaturi online, spune Waldron, cara adauga ca aceasta tendinta este in crestere, opinie impartasita la nivelul consiliului de administratie Goldman Sachs. Reprezentantii bancii se asteapta la o „explozie” a cererii de valori digitale precum Bitcoin.

22% dintre clientii Goldman Sachs se asteapta ca pretul Bitcoinului sa atinga cel putin 100.000 de dolari pana la finele anului 2021

In urma unui sondaj efectuat la inceputul lunii martie, Goldman Sachs a dezvaluit ca 22% dintre clientii sai se asteapta ca pretul Bitcoin sa atinga cel putin 100.000 de dolari in urmatoarele 12 luni. Intre timp, 54% dintre respondenti prezic ca pretul criptomonedei va oscila intre 40.000 si 100.000 USD in aceeasi perioada.

Banca de investitii a chestionat 280 de respondenti cu privire la expunerea, evolutia si perspectivele activelor digitale. Acelasi sondaj a mai aratat ca 40% dintre clienti au expunere la criptomonede. 57% dintre acestia cred ca stirile pozitive, cum ar fi investitiile institutionale, au determinat cresterea pretului. In februarie, companiile majore si-au aruncat greutatea in spatele bitcoin, inclusiv Tesla si MasterCard, in timp ce criptomoneda a primit un nou impuls din partea MicroStrategy.

Privind in perspectiva, 34% dintre respondenti considera ca cel mai mare obstacol in investitia in active digitale este reglementarea.

Raport bancar: Rentabilitatea Bitcoin a depasit toate celelalte active financiare

Goldman Sachs si-a repornit biroul de tranzactionare a criptomonedelor la inceputul lunii martie si se presupune ca acum tranzactioneaza contracte futures bitcoin si forward.

Banca exploreaza, de asemenea, potentialul unui fond tranzactionat la bursa si a emis o cerere de informatii pentru a explora variantele de a oferi servicii de custodie a activelor digitale”, mai spune Waldron.

Goldman Sachs, spune ca rentabilitatea Bitcoin a depasit toate celelalte active financiare pe tot parcursul anului. Avantajul Bitcoin asupra altor clase de active - actiuni, obligatiuni, petrol, aur etc. - a continuat sa se extinda de la inceputul anului. In conformitate cu Raportul saptamanal Kickstart, incepand cu 4 martie, rentabilitatea anuala (YTD) a BTC a fost de 70%, mai mult decat dublu fata de sectorul energetic, care detinea pozitia pe locul doi cu un randament YTD de 35%.

Intre timp, Waldron este citat in acelasi raport care explica modul in care pandemia Covid-19 a provocat o „explozie in comertul online” si cum este putin probabil ca aceasta tendinta sa se schimbe in viitor, potrivit news.bitcoin.com

Raportul mentioneaza o serie de motive pentru care Bitcoin va continua sa domine clasamentul Goldman pe tot restul anului. In timp ce recuperarea preturilor petrolului a reusit sa stimuleze rentabilitatile in sectorul energetic, presiunea vanzarilor pe piata de valori saptamana trecuta a impins YTD-ul indicelui S&P 500 la aproximativ zero.

Conform raportului, aurul a continuat, de asemenea, sa fie cea mai slaba performanta din clasa de active YTD. CoinDesk sustine ca investitorii traditionali recunosc din ce in ce mai mult Bitcoin ca o acoperire impotriva inflatiei, punand randamentul de 70% YTD pentru BTC in contrast puternic cu scaderea aurului de 10%

Goldman, potrivit lui Waldron, poate pastra activele digitale dar „nu le poate principia” (n.r. din cauza vidului de reglementare) si este in prezent in discutii cu bancile centrale si cu autoritatile de reglementare cu privire la modul in care ar trebui reglementat sectorul bancar atunci cand se ocupa de criptomonede.

La inceputul acestui an, mass-media a relatat ca Goldman Sachs intentiona sa intre pe piata cripto, oferind servicii de custodie a criptomonedelor. Acesta a emis o cerere de informatii (RFI) pentru a explora viabilitatea custodiei activelor digitale. Companii de prim rang, inclusiv MicroStrategy, Tesla, Square, MassMutual, Seetee si Meitu au investit in criptomonede, atat MicroStrategy, cat si Tesla au investit peste 1 miliard de dolari in BTC. Meitu este singura firma despre care se stie ca a cumparat si ETH.

In ultimele luni, mai multe banci au anuntat sprijinul pentru criptomoneda. Luna trecuta, Bank Of New York Mellon Corp. BK a anuntat asistenta pentru serviciile Bitcoin si custodia activelor digitale, pe care se asteapta sa le lanseze la sfarsitul acestui an.

Ulterior, JPMorgan Chase & Co. JPM a declarat ca va oferi investitorilor un instrument intitulat „Cos de expunere la criptomoneda”, care aloca 11 actiuni proxy Bitcoin.

Cererea de Bitcoin este in crestere, in timp ce oferta e in scadere

Bitcoin a inregistrat a sasea zi consecutiva un trend ascendent, inregistrand un varf de peste 57.000 dolari vineri, 12 martie.

Coinbase, unul dintre cele mai mari platforme de schimb de criptomonede din lume, a raportat iesiri semnificative de BTC de pe platformele de tranzactionare catre portofelele virtuale „la rece” in ultimele saptamani. Conform celor mai recente date publicate de Crypto Quant, aproximativ 15.700 BTC in valoare de peste 850 milioane dolari au parasit Coinbase intr-o singura zi la inceputul acestei saptamani.

Balenele Bitcoin intentioneaza sa creeze o penurie de aprovizionare pentru a stimula cererea de Bitcoin. Finance Magnates a relatat in detaliu despre criza de lichiditate prin care trece Bitcoin. Strategul lui JP Morgan, Nikolaos Panigirtzoglou, a mentionat intr-un raport recent ca lichiditatea BTC s-a deteriorat in ultimele luni.

Lichiditatea pietei este in prezent mult mai mica pentru Bitcoin decat in aur sau S&P 500, ceea ce implica faptul ca si fluxurile mici pot avea un impact mare asupra pretului”, a subliniat Panigirtzoglou intr-o nota de cercetare din februarie.

https://www.cryptoglobe.com/latest/2021/03/bitcoin-demand-from-goldman-sachs-customers-is-rising-coo-says/

https://www.cryptoglobe.com/latest/2021/03/goldman-sachs-report-bitcoin-returns-blowing-away-all-other-assets-in-2021/

https://news.bitcoin.com/goldman-sachs-reports-rising-customer-demand-for-btc-predicts-an-explosion-in-the-use-of-digital-currencies/

https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/anonymous-bitcoin-whale-moves-5000-btc/

https://markets.businessinsider.com/currencies/news/bitcoin-price-outlook-btc-goldman-sachs-client-survey-2021-3-1030155561

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani