Grid star
criptomonede

TRUMPCOIN STARNESTE FURIA FAMILIEI FOSTULUI LIDER DE LA CASA ALBA – Cum au reactionat dezvoltatorii criptomonedei cand au fost amenintati cu un "razboi juridic”

Fiul fostului presedinte american Donald J. Trump, Eric Trump, a lansat marti, 25 ianuarie 2022, un tweet amenintator catre dezvoltatorii criptomonedei TrumpCoin (TRUMP), pe care i-a acuzat ca au folosit numele familiei sale in mod fraudulos. El sustine ca "i s-a atras atentia” asupra existentei acestui token, lansat cu sase ani in urma, cu ocazia campaniei pentru alegerile prezidentiale din SUA de la acea vreme. Reactia echipei din spatele TrumpCoin nu s-a lasat asteptata.

TRUMP este o criptomoneda care a fost lansata in primul trimestru al anului 2016, cand a inceput prima etapa a campaniei pentru alegerea celui de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii. Este "o criptomoneda creata de patrioti pentru patriotii din intreaga lume”, arata dezvoltatorii pe pagina web a proiectului , sugerand ca aceasta a fost lansata de fanii lui Donald Trump, la acel moment candidat din partea republicanilor, "pentru a-l onora”.

TrumpCoin isi propune sa faciliteze strangerea de fonduri pentru "patriotii” care lupta cu coruptia

Scopul proiectului, se mai arata in "cartea alba” a TrumpCoin, este acela de a deschide calea catre sprijinirea strangerii de fonduri pentru "Patriotii” din intreaga lume, care au nevoie de sprijin in lupta lor impotriva coruptiei si tiraniei.

Pretul TrumpCoin de miercuri, 26 ianuarie esre de 0,256141 dolari cu un volum de tranzactionare in ultimele 24 de ore de 12.231,91 dolari. In clasamentul actual al CoinMarketCap, TRUMP este pe locul 1578, cu o capitalizare a pietei de 1.691.652 dolari. Are o sursa circulanta de 6.604.387 criptomonede TRUMP si o sursa maxima de 18.000.000 TRUMP monede, fiind creata dupa modelul Bitcoin, potrivit informatiilor disponibile pe coinmarketcap.com.

Insa chiar si asa, in conditiile in care capitalizarea de piata a TRUMP este foarte modesta, iar dezvoltatorii se declara a fi sustinatori infocati ai tatalui sau, cel de-al doilea fiu al lui Donald Trump, Eric, a amenintat cu actiuni legale impotriva dezvoltatorilor criptomonedei TRUMP pentru ca ar fi folosit numele familiei sale in mod fraudulos.

"Alerta de frauda: Ni s-a atras atentia ca cineva promoveaza o criptomoneda numita 'TrumpCoin' (Simbol „TRUMP.”) Aceasta NU ARE NIMIC de-a face cu familia noastra, nu autorizam utilizarea si nu suntem in niciun fel afiliati cu acest grup. Vom initia actiuni legale (n.r. impotriva dezvoltatorilor TRUMP)”, a scris Eric Trump pe contul sau de Twitter.

Echipa TRUMP respinge acuzatiile lui Eric Trump

Insa echipa TrumpCoin se pare ca a anticipat la un moment dat un posibil litigiu din partea familiei Trump. La aproximativ 24 de ore dupa amenintarea lui Eric, contul de Twitter TrumpCoin a respins acuzatiile, subliniind ca pe pagina web a proiectului este scris in clar ca TrumpCoin nu este in niciun fel afiliat cu familia Trump sau cu oricare dintre proprietatile acesteia.

"Este proiectul TrumpCoin detinut, afiliat sau sustinut de Donald J. Trump?

Nu, Trumpcoin.com nu este detinut, operat, sustinut de sau afiliat in alt mod cu Donald J. Trump, The Trump Organization, Donald J. Trump for President Inc sau orice alta organizatie detinuta si/sau operata de Donald J. Trump sau oricare dintre afiliatii sai.

Folosirea numelui oricarui candidat sau detinator al unei functii publice nu implica o aprobare din partea acestuia si NU indica in nici un fel vreo autorizare, afiliere, sau aprobare de orice fel de catre acea persoana. Contributiile la Comisiile de actiune politica din partea cetatenilor sau entitatilor straine sunt interzise”, arata dezvoltatorii criptomonedei TRUMP pe pagina web a proiectului, trumpcoin.com.

Parerile si opiniile exprimate pe site sunt exclusiv ale autorilor originali si ale altor colaboratori. Informatiile de pe site-ul web sunt furnizate numai in scopuri educationale si informationale, fara nicio garantie expresa sau implicita de niciun fel, inclusiv garantii de acuratete, exhaustivitate sau adecvare pentru un anumit scop si nu sunt destinate si nu constituie sfaturi financiare, sfaturi comerciale sau orice alt sfat, mai mentioneaza dezvoltatorii TRUMP.

Melania Trump cocheteaza cu industria cripto: A scos la licitatie recent un NFT cu o palarie pe care a purtat-o cand era Prima Doamna

Familia Trump nu este straina de industria cripto. Melania Trump a scos la licitatie recent o palarie pe care a purtat-o cand era Prima Doamna. Plata s-a facut in Solana (SOL).

Ea a felicitat, de asemenea, Bitcoin (BTC) la cea de-a 13-a aniversare la inceputul acestui an.

Cu toate acestea, Donald Trump nu a este un fan al industriei cripto, la fel ca sotia sa. In octombrie anul trecut, el a spus ca criptomoneda este o amenintare la adresa hegemoniei dolarului american in lume. El a mai spus ca spera ca monedele digitale precum yuanul digital al Chinei ar putea sa creeze o concurenta insurmontabila pentru dolar.

TRUMP se alatura astfel unei liste scurte, dar tot mai mari de proiecte cripto care au fost criticate din cauza drepturilor de denumire si branding.

Autorul best seller-ului Lord of the Rings, J.R.R. Tolkein, a vizat criptomoneda numit JRR Token pentru ca a folosit numele sau. Pe 23 noiembrie2021, proiectul cripto a fost fortat sa inchida si sa stearga orice continut care incalca proprietatea intelectuala protejata prin drepturi de autor.

De asemenea, popularul restaurant fast-food Jack in the Box a dat in judecata FTX pentru incalcarea drepturilor de autor. Lantul a pretins ca mascota "Moon Man” a lui FTX i-a copiat mascota "Jack”. Cazul a fost solutionat in afara instantei vinerea trecuta.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani