Grid star
criptomonede

CIFRELE PRIVIND INFLATIA IN SUA DECLANSEAZA "SCENARIUL ROSU” PE PIATA CRIPTO – Bitcoin si Ether s-au depreciat cu peste 5%, respectiv 6%, la cateva minute dupa raportul Biroului american de Statistica a Muncii

Pretul Bitcoin s-a depreciat cu 1000 dolari in doar 3 minute, dupa ce Biroul de Statistica a Muncii din SUA a actualizat cifrele pentru indicele preturilor de consum (IPC) pentru luna august, iar trendul inflationist se mentine peste asteptari, relateaza cointelegraph.com. Astfel, inflatia in Statele Unite "s-a blocat” la 8,3%, ceea ce este cu 0,2% mai mare decat asteptau expertii. Raportul a declansat "scenariul rosu” pentru intreaga piata cripto, iar activele digitale majore au scazut abrupt, in mai putin de o ora de la publicarea acestuia.

Gilda Popa

Cea mai puternica criptomoneda, dupa capitalizarea de piata, a scazut cu peste 5% in mai putin de o ora de la publicarea cifrelor privind inflatia in SUA. La momentul redactarii acestui articol, Bitcoin se tranzactiona la circa 21.400 dolari, in scadere abrupta cu 5,30% dolari in mai putin de o ora, iar Ether, moneda nativa a retelei Ethereum, se tranzactioneaza cu aproximativ 1600 dolari, in scadere cu aproape 7% in circa 60 de minute.

Cresterea peste asteptari a inflatiei declanseaza volatilitate pe piete

Datele de la Cointelegraph Markets Pro si TradingView au aratat ca in prezent cursul BTC/USD a scazut rapid cu peste 1.000 dolari, dupa ce inflatia indicelui preturilor de consum (IPC) pentru luna august 2022 a ajuns la 8,3% fata de anul trecut.

Reactia pietei vine dupa ce cifrele au sugerat ca inflatia nu incetineste in ritmul asteptat de autoritatile americane si de analisti.

"S-a declansat multa volatilitate (n.r. pe piata) in jurul acestor evenimente si o multime de (n.r. stiri false). Amintiti-va acest lucru si evitati tranzactionarea excesiva. In acest moment, (n.r. pe piata cripto) pare sa aiba loc o anumita consolidare”, a declarat Michaël van de Poppe, fondatorul si CEO-ul firmei de tranzactionare Eight pentru cointelegraph.com

U.S. Dollar Index, acel indice care in mod traditional declanseaza volatilitate pentru piata cripto, a inregistrat o revenire rapida in urma stirilor privind inflatia in SUA, trecand de 109 pentru prima data dupa 9 septembrie. Analistii citati de CoinTelegraph amintesc si faptul ca cifrele indicelui preturilor de consum al SUA pentru luna august 2022 sunt pesimiste si, ca intotdeauna, acest lucru a provocat o volatilitate majora pe pietele criptomonedelor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani