Grid star
eveniment

CIRCULATIA PE DRUMURILE PUBLICE – Recurs admis de Inalta Curte

Inalta Curte de Casatie si Justitie condusa de Corina Corbu (foto) a admis un recurs in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Constanta. Sesizarea privea interpretarea unor articole din Ordonanta de urgenta a Guvernului 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Iata Decizia 5 in dosarul 3373/1/2020:

“Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Constanta si, in consecinta, stabileste ca:

In interpretarea dispozitiilor art. 96 alin. (1) si alin. (2) lit. b), art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) si art. 109 alin. (9) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile art. 5 alin. (5), art. 21 alin. (3) si art. 34 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,
I
nstanta de judecata, investita cu solutionarea plangerii contraventionale formulate impotriva unui proces-verbal de contraventie, prin care s-a aplicat sanctiunea complementara a suspendarii temporare a exercitarii dreptului de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, nu are posibilitatea sa examineze proportionalitatea acestei sanctiuni complementare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani