Grid star
eveniment

COMPLOTUL IMPOTRIVA IVERMECTINEI – Un om de afaceri denunta demonizarea medicamentului: „E ieftina, deci indezirabila... Sistemul sanitar, fortareata impenetrabila de cumetrii si interese ce gestioneaza 60 miliarde lei/an”

Motivul pentru care propagandistii pandemiei demonizeaza din rasputeri ivermectina si pe sustinatorii acesteia, in ciuda inmultirii exemplelor privind eficacitatea ei in tratarea COVID-19, este unul cat se poate de simplu: medicamentul este prea ieftin pentru interesele sistemului sanitar din Romania.

Acuzatia a fost lansata duminica, 21 martie 2021, de catre Dragos Damian (foto 2), directorul general al producatorului de medicamente SC Terapia SA din Cluj-Napoca.

Mai exact, potrivit omului de afaceri, un sistem plin de interese si cumetrii care are pe mana 60 de miliarde de lei pe an nu va accepta in veci un medicament atat de ieftin precum ivermectina, care (dupa cum tot Damian afirma in ianuarie) costa circa 30 de lei per cura anti-COVID. Iar refractarismul sistemului este cu atat mai rusinos, cu cat inventatorii medicamentului au fost rasplatiti cu premiul Nobel in 2015, adauga Damian. Este vorba despre americanul de origine irlandeza William C. Campbell (biolog si parazitolog) si japonezul Satoshi Ōmura (biochimist, chimist si farmacist).

Prezentam principalele idei expuse de Dragos Damian intr-un editorial publicat pe Cluj24.ro:

Ivermectina este ieftina, deci indezirabila. Inca o opinie pentru oamenii de afaceri. Motto: “Ai adus medicamente pentru Covid la sub 100 de lei/cura care au tratat vreo 50 de mii de pacienti care se puteau trata cu 500 Euro/cura. Iti dai seama cati dusmani ti-ai facut?” (Whatsapp de la un coleg de facultate)

Pentru cei inca interesati de ivermectina, laureat Nobel, stam cam asa:

27 studii anti-Covid, in care au fost inclusi 6612 pacienti, cu rezultate bune;

OMS, care monitorizeaza reactiile adverse si decesele cauzate de tratamentele repozitionate anti-Covid, arata ca ivermectina, urmarita inca din 1992, este un medicament sigur;

trei tari din UE (Slovacia, Bulgaria si unele spitale din Cehia) si alte 12 de pe planeta, totalizand 1,5 miliarde oameni, au inclus medicamentul in protocolul anti-Covid; Japonia asteapta rezultatele unui studiu randomizat pentru a lua decizia finala:

Romania nu e in stare sa ia o decizie, se paseaza verdictul la Organizatia Mondiala a Sanatatii WHO (care are cel mult rol consultativ) si Agentia Europeana a Medicamentului EMA (care nu se ocupa de asa ceva).

De cand a venit vorba de aducerea in Romania a ivermectinei (circa 20 lei/cura) toti comunicatorii-medici-politicieni sau nepoliticieni, cu timp de emisie media practic nelimitat, s-au napustit asupra ei cu salbaticie, ignorand abundenta datelor publicate: au invocat lipsa studiilor clinice, reactiile adverse, uzul exclusiv veterinar, etc. – minciuni greu de inteles, pentru ca cei care le spun cu sange rece au totusi pregatire medicala. Asadar, in cel mai bun caz, nu ar fi trebuit sa piarda o buna ocazie sa taca din gura.

Ca sa inteleaga toata lumea. Pericolul cel mai mare este ca acest antiparazitar ieftin reconvertit anti-Covid poate intra in uz fara sponsor, la fel ca alte 3 antivirale ieftine care sunt utilizate in protocolul terapeutic din Romania. Prin sponsor intelegem o companie sau o institutie care finanteaza un studiu clinic ce urmareste lansarea unui medicament.

Adica cineva care plateste pentru intrarea pe piata.

Nimeni nu a platit pentru utilizarea in Covid a ibuprofenului, paracetamolului, hidroxiclorochinei, umifenovirului, favipiravirului si acum, ivermectinei, pentru ca sunt foarte ieftine – dar exista sponsori care platesc din greu pentru alte medicamente, pentru repozitionare anti-Covid.

Asadar, necazul este ca sponsorul pierde pacienti pentru studii. (...)

In aceeasi maniera se incearca acum asasinarea ivermectinei. (...)

Nu exista nimic altceva care ar putea ajuta, iar medicii care vor sa incerce ceva nou, sunt inamicii sistemului sanitar, o fortareata impenetrabila de cumetrii, tovarasii, interese si aliante care gestioneaza 60 miliarde de lei pe an.

* Cititi aici intregul editorial

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani