Grid star
eveniment

CONSILIUL CONCURENTE A INCEPUT ANCHETA – Institutia condusa de Bogdan Chiritoiu s-a dus la Curtea de Apel Bucuresti sa ia aprobare

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) anunta ca a declansat o investigatie privind o posibila incalcare a regulilor in domeniu de catre companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania si Up Romania pe piata emiterii si comercializarii de tichete. Institutia condusa de Chiritoiu a obtinut aprobarea de la Curtea de Apel Bucuresti pentru a face o ancheta.

Autoritatea de concurenta sustine ca are indicii ca firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania si Up Romania si-ar fi coordonat comportamentele in cadrul anumitor licitatii la care au participat, precum si la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate. Motiv pentru care au fost facute investigatii inopinante. Consiliul Concurentei precizeaza ca invetigatiile sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale.

Iata anuntul Consiliului Concurentei:

"Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind o posibila incalcare a regulilor in domeniu de catre companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania si Up Romania pe piata emiterii si comercializarii de tichete. Autoritatea de concurenta are indicii ca firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania si Up Romania si-ar fi coordonat comportamentele in cadrul anumitor licitatii la care au participat, precum si la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate.

Astfel, exista suspiciuni ca cele trei companii s-ar fi inteles sa fixeze preturile de vanzare si cumparare si alte conditii de comercializare a tichetelor, dar si sa isi imparta piata serviciilor de emitere si comercializare a acestora.

Inspectii inopinante

In acest context, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor vizate de investigatie, Edenred Romania SRL, Sodexo Pass Romania SRL si UP Romania SRL, dar si la sediul Asociatiei Profesionale a Emitentilor de Tichete si al Asociatiei Consiliul Emitentilor Romani de Tichete Electronice.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezinta o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor. In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor. Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii si practici concertate care impiedica, restrang sau denatureaza concurenta pe piata romaneasca”.

*Cititi aici anuntul Consiliului Concurentei

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani