Grid star
eveniment

CONTRIBUTIA BUCURESTIULUI LA FORMAREA PIB - Alarmant: Bucharest Real Estate Club prezinta cifrele. Pierderile

Contributia Bucurestiului la formarea PIB-ului la nivel national a scazut cu 2,4 puncte procentuale din 2019 pana in 2021, la 34,6%, estimarea pierderilor pentru veniturile fiscale fiind de 17,2 miliarde de lei (3,45 miliarde de euro) pana in 2026, arata un studiu de impact privind blocajul procesului de autorizare din Bucuresti.


Potrivit zf.ro, care prezinta analiza Bucharest Real Estate Club (BREC), pierderea intreaga de valoare adaugata in economie este de aproximativ 52 de miliarde de lei (10,4 miliarde de euro) pentru 2022-2026.

Blocaj adminstrativ

Blocajul administrativ si incertitudinea climatului urbanistic se reflecta si in aportul direct al industriilor constructiilor si tranzactiilor imobiliare la formarea PIB-ului din Bucuresti. Astfel, daca in 2019, acesta se situa la 14,2%, in 2020 a ajuns la 14%, iar in 2021 la 13,3%, potrivit datelor prezentate in cadrul unei conferinte organizata de Bucharest Real Estate Club.
"Consecintele lipsei de predictibilitate si a blocajului administrativ pot genera pierderi financiare mai mari decat cele 10,4 miliarde de euro estimate in studiu, prin reticenta investitorilor internationali si locali in a-si plasa capitalul in noi investitii pe piata bucuresteana. Valorea acestor pierderi este imposibil de cuantificat”, a declarat Despina Ponomarenco, presedinte Bucharest Real Estate Club.

*Comunicatul BREC

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani