Grid star
eveniment

5.850 LEI PENTRU RECUPAREA ONCOLOGICA – Bucurestenii se pot inscrie in program incepand cu 15 martie

Sprijin financiar pentru bucurestenii care au nevoie de servicii medicale de recuperare oncologica. Acestia se pot inscrie online incepand cu 15 martie, iar suma de care beneficiaza este in valoare de 5.850 de lei, anunta Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Proiectul "Recuperare oncologica”, aprobat de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) prevede acordarea unui sprijin financiar in cuantum de 5.850 lei (TVA inclus) /beneficiar/pachet de servicii, pentru 2.500 de persoane, in vederea decontarii unui pachet de servicii medicale care cuprinde sedinte de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologica, precum si consiliere de nutritie oncologica.

Concret, fiecare pacient va putea beneficia, in baza indicatiei de la medicul oncolog curant, in completarea serviciilor si procedurilor medicale de acelasi tip decontate de CNAS de care solicitantul a beneficiat anterior eliberarii indicatiei medicale, de un pachet de servicii medicale compus din:

-10 sedinte de kinetoterapie - 135 lei/sedinta

-10 sedinte de drenaj limfatic manual - 170 lei/sedinta

-10 sedinte de consiliere psihologica - 250 lei/sedinta

-1 consultatie de nutritie oncologica - 300 lei.

Tratament si la privat

Sprijinul financiar va fi decontat direct catre unitatile sanitare publice si/sau private afiliate in cadrul proiectului. Beneficiari ai proiectului pot fi pacientii cetateni romani, cu domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta obtinuta cu cel putin sase luni inainte de depunerea cererii, diagnosticati cu diferite forme de cancer, cu indicatie medicala de la medicul oncolog curant.

Regulamentul pentru implementarea proiectului "Recuperare oncologica” poate fi consultat AICI.

Conditiile puse institutiilor sanitare

"Pe site-ul ASSMB a fost publicat si Anuntul public de selectie a unitatilor sanitare/de specialitate publice sau private care vor asigura servicii medicale si proceduri specifice de kinetoterapie, drenaj limfatic manual, consiliere psihologica si nutritie oncologica in cadrul proiectului Recuperare oncologica” (click AICI).

In document sunt prevazute, printre altele, conditiile generale si cele specifice pe care trebuie sa le indeplineasca unitatile sanitare, publice sau private, pentru a fi selectate in vederea afilierii la proiectul „Recuperare oncologica”.

Termenul final de depunere a dosarelor in cadrul primei etape de afiliere este 9.03.2023”, precizeaza ASSMB.

Dupa inchiderea acestei prime etape, unitatile sanitare/de specialitate publice sau private vor putea depune dosare in vederea selectiei ca afiliati pe toata durata de implementare a proiectului (ianuarie 2023 - decembrie 2024).

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani